Один з кращих студентів теплоенергетичного факультету Юрій Онищук, який у цьому семестрі отримує стипендію імені Ігоря Курчатова, є студентом першого року магістратури, навчається за спеціальністю "Атомна енергетика", спеціалізація "Атомні електричні станції". Ще зі шкільних років хлопець захоплювався математикою та фізикою. Вивчення шкільного розділу атомної та ядерної фізики, в поєднанні з зацікавленістю до професії батька-енергетика, визначило майбутню спеціальність Юрія.

Відсвяткувавши закінчення школи із золотою медаллю, над вибором ЗВО абітурієнт довго не роздумував: "Сумнівів у виборі професії не було, а щодо КПІ ім. Ігоря Сікорського – я знав, що він кращий в Україні, і мені цього було достатньо. Вже у першій хвилі вступної кампанії оригінали моїх документів опинилися в приймальній комісії ТЕФ".

Окрім успішного навчання, у Юрія завжди знаходиться час на активну участь у різноманітних фахових заходах: всеукраїнських науково-технічних і науково-практичних конференціях та освітніх проектах на базі ДП НАЕК "Енергоатом".

Студент закінчив бакалаврат з відзнакою, на "відмінно" захистив дипломну роботу. Навчання в магістратурі підштовхнуло Юрія на дослідження безпеки АЕС при аварійних режимах в умовах добового маневрування потужністю. "Тема є досить актуальною за рахунок незначного досвіду експлуатації вітчизняних ядерних установок у даному режимі", – говорить він.

Юрій сумлінний і відповідальний студент, вирізняється здатністю до всебічного аналізу проблеми чи ситуації та вмінням раціонально мислити в стресових ситуаціях. "Не пам'ятаю, щоб він комусь відмовив у допомозі, і він справді отримує задоволення від того, чим займається", – відгукуються одногрупники Юрія.

"Іменна стипендія – лише одна із перших вершин, яких я планую досягти, але приємний та корисний стимул рухатись далі в обраному напрямі. Сподіваюсь, це не останнє звершення в моїй біографії, про яке ще напишуть", – поділився Юрій.

Інф. ТЕФ