20 квітня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея Лі Янг Гу. Його супроводжував директор Корейського освітнього центру в Україні Ю Санг-Бом.

З гостями зустрілися ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський, проректор університету з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, начальник відділу зовнішньо-економічної діяльності департаменту міжнародного співробітництва Андрій Шишолін та інші.

Учасники зустрічі обговорили питання поглиблення наукової співпраці між Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та корейськими вишами.

Крім того, у рамках підготовки візиту до КПІ делегації корейського Національного університету Чонбук (Chonbuk National University, або скорочено CNU), який має відбутися на початку травня, були обговорені можливі напрями співпраці з корейськими колегами. Це космічні технології, хімічні технології, біотехнології, нанотехнології тощо. Відповідні проектні пропозиції співробітники департаменту міжнародного співробітництва передадуть до Посольства Республіки Корея наступного тижня.

У розмові також було порушено питання щодо реалізації ідеї щодо створення на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського спільного Українсько-корейського інноваційного центру, яку під час першого свого візиту до університету висловив Посол Республіки Корея Лі Янг Гу. Ядром такого Центру, на думку Михайла Згуровського, має стати Інноваційна екосистема КПІ «Sikorsky Challenge», навколо якої вже концентруються інноваційні підприємства, дослідницькі організації та виші з України та з інших країн. Звичайно, важливою передумовою пришвидшення процесу створення Центру є залучення до його роботи якомога більшої кількості корейських університетів та інноваційних структур.

Дата події