25 жовтня КПІ імені Ігоря Сікорського відвідали Перший секретар з питань науки та технологій Посольства Китайської Народної Республіки в Україні Чжан Вей, термін роботи якого в нашій державі добіг кінця, та його наступниця Чжан Цзюй.

З гостями зустрілися проректор з міжнародного співробітництва КПІ імені Ігоря Сікорського член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко та начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності департаменту міжнародного співробітництва Андрій Шишолін. Учасники зустрічі обговорили результати співпраці університету з вишами та науково-дослідними організаціями Китаю. Значну допомогу у налагодженні партнерських стосунків з китайськими колегами надає університету дипломатичне представництво КНР у Києві. Отож головним з питань, які порушували учасники бесіди, були плани подальшої роботи щодо поглиблення співробітництва КПІ імені Ігоря Сікорського з китайськими вишами в двох напрямах – освітньому та науково-інноваційної діяльності. З-поміж декількох найперспективніших проектів Сергій Сидоренко виділив створення в КПІ імені Ігоря Сікорського Інституту Конфуція, заснування на базі університету міста Гуанчжоу (КНР, провінція Гуандун) українсько-китайського дослідницького навчального закладу, реалізацію нових спільних з університетом м. Ханчжоу (КНР, провінція Чжецзян) дослідницьких проектів тощо.

Насамкінець Чжан Цзюй передала Сергію Сидоренку перелік пропозиції щодо нових перспективних напрямів спільної з київськими політехніками діяльності, які перед зустріччю надіслали їй представники освітніх і науково-дослідних організацій Китайської Народної Республіки.

Дата події