У КПІ ім. Ігоря Сікорського 25 квітня відбулася організована Офісом реформ Кабінету Міністрів України робоча зустріч у форматі «Бізнес – R&D установи – Уряд». Тема зустрічі «Розвиток інновацій для розбудови високотехнологічної економіки».

Участь у ній взяли Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко, директор Департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій Міністерства освіти і науки України Віктор Шовкалюк, головний спеціаліст з інноваційної політики в регіоні Європи та Центральної Азії Групи Світового банку Аріді Анвар, представники Державної інноваційно-фінансово-кредитної установи (ДІФКУ), Національної науково-технологічної асоціації України, ПАТ «Хартрон», стартап-компаній «Ecois.me», «Cardiomo», Офісу реформ КМУ та інші.

КПІ ім. Ігоря Сікорського представляли ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з наукової роботи академік НАН України Михайло Ільченко, генеральний директор Наукового парку «Київська політехніка» Володимир Гнат і керівник Стартап-школи «Sikorsky Challenge» Інна Малюкова.

Зустріч, чи, радше, нарада щодо шляхів розвитку інновацій в країні розпочалася з виступу Володимира Гната, який розповів про потенціал та практичні аспекти діяльності Наукових парків на прикладі «Київської політехніки», а також про проекти, які реалізуються в його середовищі.

Учасники зустрічі обговорили ключові напрямки, в яких слід рухатися, щоб усунути бар'єри для розвитку інновацій. Серед найважливіших – удосконалення системи захисту прав інтелектуальної власності, поліпшення бізнес-клімату, розбудова фінансової інфраструктури, інтернаціоналізації та маркетингу інновацій тощо.

Насамкінець було досягнуто домовленостей про те, що фахівці, які брали участь у зустрічі, нададуть її організаторам свої пропозиції для опрацювання та врахування при підготовці відповідних урядових рішень та законопроектів.

Дата події