14 грудня НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Кувейт в Україні Рашід Хамад Аль Адвані.

Його супроводжував екс-Віце-прем’єр-міністр України з питань зовнішньоекономічної діяльності, колишній міністр зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України та народний депутат Сергій Осика.

Після ознайомлення з історичною частиною кампусу та огляду експозицій Державного політехнічного музею при НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» і його Відділу авіації та космонавтики ім. Ігоря Сікорського, під час якої ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський розповів гостям про історію, сьогодення та плани щодо розвитку КПІ, вони зустрілися з представниками адміністрації університету.

Участь у зустрічі, окрім ректора, взяли проректор університету з міжнародного співробітництва член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступник проректора з міжнародних зв’язків Євген Поліщук, генеральний директор Наукового парку «Київська політехніка» Володимир Гнат та інші.

Володимир Гнат розповів про діяльність та проекти Наукового парку, зупинившись, зокрема, на проекті інноваційного міста «POLITECO SCIENCE CITY». Під час обговорення його презентації учасники торкнулися питання можливості залучення до числа інвесторів «Київської політехніки» кувейтських партнерів. Очільник дипломатичної місії Кувейту розповів про принципи діяльності інвестиційних структур, які працюють в його країні, та можливості налагодження з ними співпраці.

Насамкінець було обговорено деякі питання програми візиту до КПІ ім. Ігоря Сікорського великої делегації представників політичних кіл, бізнесу і науки Держави Кувейт, запланованого на наступний рік.

Дата події