З 19 по 22 травня у м. Суми, на базі Сумського державного університету (СумДУ) проходив фінальний тур Всеукраїнської олімпіади з математики серед технічних університетів. Уже вдруге СумДУ успішно приймає учасників олімпіади, яка планово проводиться у травні кожного року.

Цьогоріч у фінальному етапі взяли участь понад 60 студентів з провідних технічних ВНЗ України. Команду НТУУ "КПІ" склали переможці та призери І туру Всеукраїнської олімпіади, який було проведено у березні цього року кафедрою математичного аналізу та теорії ймовірностей. Керівниками команди стали співробітники кафедри доц. І.В. Орловський та ас. В.В. Павленков.

У фіналі Всеукраїнської олімпіади 2015 року учасники від КПІ показали, як і завжди, високі результати:

– у категорії М (до цієї категорії відносили студентів, які навчаються за спеціальностями, що потребують поглибленого вивчення математики) В.В. Михайловський (ІПСА, 3-й курс) посів перше місце, К.Ю.Матвіїв (ІПСА, 2-й курс) – третє місце (поза конкурсом);

– у категорії Т (до цієї категорії відносяться студенти технічних спеціальностей) О.В.Колесник (ФЕЛ, 1-й курс) – перше місце, В.А.Фоменко (ФІОТ, 1-й курс) – друге місце, В.В.Дзюба (ФІОТ, 1-й курс) – третє місце (поза конкурсом).

Важливу роль у підготовці та залученні талановитої молоді до олімпіадного руху відіграє студентський гурток "Нестандартні та олімпіадні задачі алгебри та аналізу", який багато років працює при кафедрі математичного аналізу та теорії ймовірностей. Керують гуртком доценти кафедри А.Б. Ільєнко та І.В. Орловський. Під час проведення занять вони навчають студентів мислити нестандартно і готують їх для успішних виступів на математичних олімпіадах.

Вітаємо переможців Всеукраїнської математичної олімпіади 2015 року і бажаємо їм подальших успіхів у навчанні, науковій роботі та у виступах на олімпіадах найвищого рівня!

І.В. Орловський, доцент, В.В. Павленков, асистент

Дата події