З 24 по 27 квітня 2012 р. у м. Севастополі на базі Севастопольського національного технічного університету проходив фінальний тур Всеукраїнської олімпіади з математики серед технічних університетів. У фіналі взяли участь 148 студентів з 69 вишів України – переможці та призери І туру олімпіади. Наш університет представляли три команди, які були сформовані з переможців та призерів першого туру олімпіади.

Студенти НТУУ "КПІ" завжди успішно виступають на державних та міжнародних математичних олімпіадах. На олімпіаді в Севастополі команди нашого університету знову показали найвищі результати.

У категорії "М" (факультети та інститути з поглибленим вивченням математичних дисциплін) студенти НТУУ "КПІ" посіли: О.Слюсаренко (ІПСА, 5-й курс) – перше місце, К.Моравецька (ІПСА, 4-й курс) та К.Фуйор (ФПМ, 3-й курс) – друге місце, В.Онищук (ІПСА, 2-й курс) та Є.Поліщук (ІПСА, 2-й курс) – третє місце.

У категорії "Т" (технічні факультети та інститути) О.Резунов (ФІОТ, 2-й курс) посів друге місце.

Кафедра математичного аналізу та теорії ймовірностей та особисто її колишній керівник Валерій Володимирович Булдигін завжди відповідально ставилися до підготовки талановитої студентської молоді до успішних виступів на математичних олімпіадах різних рівнів. На кафедрі вже багато років працює студентський гурток "Нестандартні та олімпіадні задачі алгебри та аналізу", учасники якого неодноразово посідали найвищі місця на Всеукраїнських та міжнародних олімпіадах. У цьому році безпосередньо готували і супроводжували збірні НТУУ "КПІ" до Севастополя співробітники кафедри доцент А.Б.Ільєнко та старший викладач І.В.Орловський.

Оргкомітет Всеукраїнської студентської олімпіади з математики нагородив кубками та грамотами переможців від НТУУ "КПІ" та команди нашого університету за активну участь в олімпіаді та високий рівень підготовки.

Бажаємо учасникам фіналу з КПІ подальших успіхів у навчанні і науковій роботі та перемог на олімпіадах найвищого рівня.

За інф. кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей ФМФ

Дата події