Уже стало доброю традицією вшановувати студентів, для яких навчання є не просто процесом здобуття спеціальності, а творчим натхненням, глибоким розумінням своєї справи, яке супроводжується постійним пошуком креативних ідей і їх втіленням у життя.

Своїм неординарним мисленням, гнучким розумом, наполегливістю і працелюбністю відзначились студенти факультету електроенерготехніки та автоматики НТУУ “КПІ” кафедри електромеханіки: Данило Трінчук, Юрій Лисак, Михайло Куценко, Оксана Мірошник і Марія Вахновецька, які стали зірками першої величини, здобувши ряд призових місць у різноманітних олімпіадах і конкурсах Всеукраїнського масштабу.

Перше місце у I етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з фізики зайняв Данило Трінчук (гр. ЕМ-91), якому вдалось у II етапі посісти II місце. До числа перемог, одержаних цим студентом, слід також віднести II місце серед студентів технічних факультетів та III місце серед студентів першого курсу в I турі Всеукраїнської студентської олімпіади з математики (НТУУ “КПІ”, 2010 р.).

Переможцем у II турі Всеукраїнської олімпіади за напрямом “Електромеханіка”, спеціальність “Електричні машини та апарати” став Юрій Лисак (гр. ЕМ-61), окрім цього, він разом із Михайлом Куценком (гр. ЕМ-62) виборов II місце в командному заліку.

На небосхилі II етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2009/2010 н. р. зі спеціальності “Електричні машини та апарати”, який відбувся в Кременчуцькому державному політехнічному університеті ім. Михайла Остроградського, знову засяяли успіхи студентів під керівництвом д.т.н., професора В.Ф.Шинкаренка.

Інноваційні наукові роботи в напрямі структурно-системних досліджень студенток Оксани Мірошник (гр. ЕМ-51) і Марії Вахновецької (гр. ЕМ-41) не залишили байдужою галузеву комісію, в результаті чого робота Марії “Спрямований синтез нових різновидів електромеханічних дезінтеграторів багатофакторної дії з використанням технології структурного передбачення” здобула почесне I місце, а робота Оксани “Моделі і методи генетичного синтезу гібридних електромеханічних структур” – II.

Щиро вітаємо переможців з такими високими досягненнями, бажаємо їм подальших звершень на науковій ниві!

Викладачі і студенти пишаються підготовкою майбутніх фахівців нового покоління, які досягли таких висот!

Нехай їх успіхи будуть стимулом для інших студентів, потенціал яких є досить значним на ФЕА, оволодівати системними знаннями, новітніми методами наукових досліджень і здатністю генерувати власні ідеї й проекти!

Вікторія Лисак, аспірантка кафедри електромеханіки ФЕА