Наприкінці березня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідали Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Александру Віктор Мікула і другий секретар Посольства цієї країни Стефан Вацеан. З гостями зустрілися проректор з науково-педагогічної роботи Олексій Жученко, директорка департаменту міжнародного співробітництва Алла Ковтун і директор Центру міжнародної освіти КПІ Сергій Маулік.

На початку візиту гості оглянули територію університету та експозиції Державного політехнічного музею імені Бориса Патона, зупинилися біля меморіальних стендів, присвячених київським політехнікам, полеглим в боротьбі за незалежність України. Також вони відвідали інноваційне укриття "CLUST Space" у приміщенні Науково-технічної бібліотеки ім. Г.І. Денисенка, пройшли алеєю видатних вчених, життя і діяльність яких були тісно пов'язані з КПІ.

Після цього відбулася бесіда, основною темою якої були перспективи співпраці КПІ ім. Ігоря Сікорського та румунських вишів. Після презентації університету, яку представив гостям Сергій Маулік, учасники зустрічі обговорили конкретні питання співробітництва, передусім у напрямі залучення громадян Румунії на навчання в Київській політехніці. Також розглядалися питання участі КПІ й університетів Румунії в європейських програмах фінансування наукової діяльності. За словами Олексія Жученка, досягнуто домовленостей щодо організації обмінів румунських університетів з КПІ за програмами академічної мобільності ERASMUS+ (KA1). "Ми сподіваємося, що підтримка Румунії також допоможе нашому університету посилити міжнародну освітню складову", – підкреслив він, коментуючи підсумки зустрічі для університетських медіа.

Київська політехніка розширює міжнародне партнерство

З робочим візитом у кампус університету завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні. Дипломат ознайомився з науковими школами КПІ, побував у Політехнічному музеї, смартукритті.

«Я вважаю, що університет, який я відвідав, сьогодні один з найкращих в Україні», — пан Александру Віктор Мікула.

Дата події