Після появи в низці ЗМІ інформації щодо можливих порушень у господарській діяльності КПІ ім. Ігоря Сікорського ректор університету Михайло Згуровський негайно вжив усіх можливих заходів, передбачених ст.29 Закону України «Про запобігання корупції».

Передусім було призначено внутрішню перевірку, за результатами якої та висновками уповноваженої особи з питань запобігання корупції проректор університету з адміністративно-господарської роботи Петро Ковальов отримав догану за порушення положень Антикорупційної програми КПІ та неповідомлення свого безпосереднього керівника (себто ректора) про наявність потенційного конфлікту інтересів (додаток 1). Окрім того, було видано наказ про зміну складу Тендерного комітету університету (додаток 2 на двох сторінках).

Михайло Згуровський також звернувся до Державної аудиторської служби України та Національної поліції з проханням провести перевірку вказаної інформації.

Насамкінець сьогодні, після одержання відповідної заяви проректора Ковальова, ректор усунув його від виконання обов’язків на час проведення перевірок та поклав ці обов’язки на першого проректора Юрія Якименка та головного енергетика університету Володимира Васильченка (додаток 3).

Наступні рішення щодо подальшого притягнення або непритягнення Петра Ковальова до відповідальності та про форми такої відповідальності прийматимуться після завершення перевірок цими органами і отримання від них відповідних висновків. Вдаватися до будь-яких інших заходів без таких висновків університет не має права, оскільки це суперечитиме чинному законодавству. .

Долучення Розмір
Додаток 1 Наказ_4-158.jpg (691.5 КБ) 691.5 КБ
Додаток 2 - 1 Наказ_7-125-1.jpg (509.07 КБ) 509.07 КБ
Додаток 2 -2 Наказ_7-125-2.jpg (361 КБ) 361 КБ
Додаток 3 Наказ_7_129.jpg (543.65 КБ) 543.65 КБ
Дата події