Нагальні завдання і нові можливості активізації наукової та інноваційної діяльності НТУУ "КПІ". З виступу проректора з наукової роботи М.Ю.Ільченка на Вченій раді 8.02.2016 р.

2015 рік був складним для нашої країни. Важка економічна ситуація, війна на Сході України, ухвалена Президентом України Воєнна доктрина спричинили життєву необхідність затребуваності вітчизняної науки для зміцнення обороноздатності країни, а відтак визначили і наші нагальні завдання.

На засіданні Вченої ради: 08.02.2016

На раді заслухано звіт проректора з наукової роботи М.Ю. Ільченка за 2015 р. "Нагальні завдання і нові можливості активізації наукової та інноваційної діяльності". Михайло Юхимович зауважив, що знаковою подією в науково-інноваційній діяльності університету в 2015 році стало утворення інноваційно-виробничого Об'єднання "Київська політехніка" за участю семи провідних високотехнологічних підприємств Києва.

Аркадію Дем'яновичу Пєтухову – 80!

1 лютого виповнилося 80 років Аркадію Дем'яновичу Пєтухову – відомому фахівцю в галузі переробки полімерних матеріалів, доктору технічних наук, старшому науковому співробітнику, професору, заслуженому винахіднику Української РСР, професору кафедри хімічної технології композиційних матеріалів ХТФ.

Про нашу мову

Колись у часи прагнень українства до волі й самостійності Пантелеймон Куліш сказав: "Зовсім інша була б річ, якби ми єдиними устами і єдиним серцем трудилися над пробудженням суспільно-національної свідомості України".

Українізація вищої технічної школи 20–30-х рр. ХХ ст. на прикладі КПІ

Тривалий час у вищій технічній школі України в навчальному процесі здебільшого вживали російську мову. Саме російською друкували більшість підручників та посібників, основну наукову та довідкову літературу, якою послуговуємося й досі.

Візит президента корпорації «Boeing»

4 лютого НТУУ «КПІ» відвідала делегація ТОП-менеджерів корпорації «Boeing» на чолі з її президентом і головним виконавчим директором Деннісом Мюленбургом.