Рейтинг НТУУ «КПІ» за показниками бази даних Scopus

5 квітня оприлюднено рейтинг вищих навчальних закладів України за показниками наукометричної бази даних Scopus (станом на 04.04. 2013 р.).

Проект реалізується в Національному технічному університеті України “Київський політехнічний інститут”.

Ціна великої перемоги: український вимір

За часів СРСР було, а нині знову відроджується цілеспрямоване формування (чи деформування) окремими ідеологами суспільної пам’яті про війну з нав’язуванням стереотипів, потрібних для реалізації тієї чи іншої ідеологічної мети. Яскравим прикладом цього є намагання переглянути внесок народів СРСР, у тому числі України, у Перемогу.

Голос перемоги. Юрій Борисович Левітан

Багато хто вважають, що "особистим ворогом № 1" Адольфа Гітлера був легендарний підводник, Герой Радянського Союзу Олександр Іванович Маринеско (1913–1963), який відправив на дно Балтійського моря лайнер "Вільгельм Густлов" з п'ятьма тисячами гітлерівців на борту.

До дня інтелектуальної власності [науково-практичний семінар-тренінг "Практичне застосування судової експертизи об'єктів інтелектуальної власності в Україні"]

Міжнародний день інтелектуальної власності, який відзначається щороку 26 квітня,  у 2013 році пройшов під девізом "Творчість: наступне покоління". Цим девізом він привертає увагу громадськості до ролі молоді в розвитку країни.

Шоста міжнародна конференція з проблем матеріалознавства

З 10 по 12 квітня в НТУУ «КПІ» відбулася Шоста Міжнародна конференція студентів і аспірантів “До високих технологій на основі новітніх фізико-матеріалознавчих досліджень та комп’ютерного конструювання матеріалів”.

Візит представників Хімічного кластера Баварії

23 березня відбулася зустріч керівництва університету, співробітників факультетів НТУУ «КПІ», Наукового парку «Київська політехніка» з представниками дирекції Хімічного кластера Баварії Д.Готтшальдом і Й.Кляйном.