17 травня 2010 року наш університет відвідала делегація Асоціації китайського народу за мир та роззброєння Китайської Народної Республіки на чолі з п. Ванг Гунгтао – віце-президентом Асоціації, головою Комітету захисту навколишнього середовища та збереження ресурсів Народних зборів (парламенту) КНР. Делегацію супроводжував заступник голови Української Ради Миру В.Д. Новохацький. Від НТУУ “КПІ” делегацію приймали С.І. Сидоренко – проректор з міжнародних зв’язків, Є.І. Поліщук – керівник відділу зовнішньоекономічної діяльності.

С.І.Сидоренко ознайомив гостей з діяльністю та історією нашого університету, зазначивши, що КПІ входить до складу Української Ради Миру на правах колективного члена. Він підкреслив, що співпраця з університетами Китаю формувалась та розвивалась протягом багатьох десятиліть. НТУУ “КПІ” співпрацює з 18 китайськими університетами-партнерами. На сьогодні в КПІ навчається 60 громадян з КНР, активно працює земляцтво китайських студентів.

П. Ванг Гунгтао висловив зацікавленість у розвитку подальшої співпраці в науково-технічній сфері між НТУУ “КПІ” та КНР, у зміцненні зв’язків між Асоціацією китайського народу за мир та роззброєння КНР і Українською Радою Миру.

За інф. департаменту міжнародного співробітництва

Дата події