Шановні науковці-політехніки! Прийміть щирі вітання з професійним святом – Днем науки!

Це свято органічно увійшло в наше університетське життя, стало днем шанування людей творчої праці, діяльність яких є символом відданості Науці. Без наукового працівника, педагога держава не має майбутнього. Їх наполеглива праця  множить здобутки у світову скарбницю знань. Ми по праву пишаємося видатними вченими Київської політехніки, які зробили суттєвий внесок у розвиток багатьох галузей науки і промисловості, сприяли прогресу людства. Сучасне покоління науково-педагогічних працівників, докторантів, аспірантів, студентів університету гідно продовжує славні традиції своїх попередників.

До Дня Перемоги

Урочистості, присвячені 65-річчю перемоги у Великій Вітчизняній війні, в яких взяли участь ветерани КПІ,  викладачі, студенти та співробітники НТУУ “КПІ”, відбулися 6 травня в залі засідань Вченої ради.

Ми йшли до Перемоги, а з нами йшла весна

Таку назву має експозиція, розгорнута в Державному політехнічному музеї Київської політехніки з нагоди 65-річчя перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні. Вона присвячена всім політехнікам, хто здобував Велику Перемогу.

Наукові будні дослідницького університету. Проректор М.Ю.Ільченко про вдосконалення наукової та інноваційної діяльності

Україна – держава з високим рівнем освіти й науки. У третю суботу травня в нашій країні відзначається професійне свято – День науки. У цей день вшановуються наукові традиції, досягнення вчених, якими ми по праву пишаємося і на які покладаємо великі сподівання.

Про вдосконалення наукової та інноваційної діяльності в університеті розмовляємо з проректором з наукової роботи М.Ю.Ільченком.

Конкурс молодих енергетиків. Організатор - рада старійших енергетиків України (РСЕУ)

Рада старійших енергетиків України (РСЕУ) щорічно проводить Всеукраїнський молодіжний енергетичний конкурс, мета якого – широке залучення майбутніх енергетиків до вирішення проблем паливно-енергетичного комплексу (ПЕК): підвищення техніко-економічних показників роботи ТЕС, АЕС та інших енергетичн

Королева КПІ 2010 Ірина Науменко (ФБТ)

16 квітня на сцені ЦКМ КПІ відбувся конкурс «Королева КПІ». Як і завжди, він подарував глядачам незліченну кількість позитивних емоцій та радісний настрій, а ось учасниці були сповнені хвилювання за свій виступ та сподівань на майбутню перемогу.

Виставка художника-графіка Олексія Шеляга. Цей кольоровий чорно-білий світ

У ЦКМ КПІ з 9 до 25 квітня багатьом КПІшникам (і не тільки!) пощастило милуватися картинами випускника нашого університету художника-графіка Олексія Шеляга. Понад 15 років тому молодий художник почав пошук власного художнього напряму, що найбільше відображає його бачення світу.