Новорічні міні-інтерв’ю: А.А. Мельниченко, вчений секретар НТУУ “КПІ”, кандидат філософських наук

Якщо говорити загалом, то я ще раз впевнився у парадоксальності психології нашого народу. Адже цілий рік ми жили в умовах кризи і постійно бідкалися, а з часом до неї призвичаїлися і почали сприймати спокійно, хоч нічого особливо не змінилося. Так само, як і з епідемією грипу: спочатку виникла деяка паніка, а потім стихла. Життя продовжується.

Новорічні міні-інтерв’ю: Н.В. Писаревська, директор Державного політехнічного музею при НТУУ “КПІ”

Чим запам’ятався рік, що минає?
Чого чекаєте від Нового року?
Як плануєте зустрічати свято?

Рік 2009-й запам’ятався новими знайомствами, в тому числі з моєю онукою, яка народилася у квітні 2009 року в Америці і яку я побачила влітку.

Вишуканий напій. Історія шампанського, його назви, виробництва і використання

Новий рік уже на порозі: з ароматом ялинки, візерунками на вікнах,  блискучим дощиком, різнобарвними кульками та яскравими гірляндами. Дуже хочеться, щоб свято було чарівним, най-найнезабутнішим.

Зірочки ВПІ. Шестикурсниці Катерина та Тетяна Очередько – стипендіатки Президента України

В історію Київської політехніки вписано багато славних імен викладачів, випускників, студентів, які залишили помітний слід у різних сферах людської діяльності. Відрадно, що цей перелік постійно продовжується.

Сублімація [Богдана Березянського]

Рано-вранці, коли ефірні ротори світового простору ще не прийшли у Броунівський рух, певний суб’єкт (назвемо його квазііменем Він) вирішив зайнятися питаннями сублімації. Вийшов на ортогональну площину балкона, почав моделювати у своїй уяві деяку субстанцію, імаженізуючи вектор простору.