Олімпіада з української мови

Напередодні Дня української писемності, коли вшановують Нестора-літописця, кафедра української мови, літератури та культури ФЛ провела традиційну олімпіаду з української мови.

Перший етап аерокосмічної олімпіади завершено

30 жовтня в Києві завершив свою роботу Всеукраїнський конкурс учнів та студентів “Мирний космос”. Його організаторами були Українське молодіжне аерокосмічне об'єднання “Сузір'я” та Національний центр аерокосмічної освіти молоді.

Змагалися студентські лідери

1 листопада у великому залі спорткомплексу НТУУ «КПІ» відбулося урочисте відкриття кубка Студентської ради НТУУ «КПІ» з фут-залу – 2008.

Київ. Астрономічна обсерваторія Київського національного університету. У гості до світил

У цьому загубленому серед сучасної міської забудови куточку київської землі немов зупинився час. Велетні каштани, клени та акації периметром охороняють спокій великих і маленьких куполів, під якими ховаються від негоди невтомні трудівники – телескопи. Понад 160 років тут, за адресою пер.

Стипендіат Президента України Олександр Нечипорчук. Йому підморгують фарби

Традиційно вивчення матеріалознавства у КПІ пов'язують з металургійними, електротехнічними чи гірничими спеціальностями. Та виявляється у ВПІ на кафедрі репрографії, де опановують обробку текстової та графічної інформації, навчається група студентів – майбутніх матеріалознавців.

Створена для футболу… [жіночий футбольний клуб при Студентській раді НТУУ «КПІ»]

Хоча багато хто скептично ставиться до жіночого футболу, цей вид спорту стрімко набирає популярності серед дівчат. Мало хто знає, що жіноча збірна КПІ у 1989 році здобула перемогу на першості ВНЗ міста Києва. Здавалося б, технічний заклад – дівчат і так обмаль! А тут ще серед них футболісток знайти! Але дівчата в КПІ вирізняються своїми характерними рисами, такими як цілеспрямованість, впертість, наполегливість та кмітливість! Може жіночий футбол й жорстокіший за чоловічий, проте на полі дівчата мають змогу по-справжньому проявити свою витривалість та мужній характер!

Петергеря Ю.С. – стипендіатка ВР

4 вересня 2008 року Верховною Радою України прийнято Постанову «Про призначення у 2008 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених», згідно з якою починаючи з 2008 року щорічно присуджується 30 іменних стипендій Верховної Ради України: 10 сти