Лекція з проблем цифрового телебачення

23 жовтня 2008 року в залі засідань Вченої ради перший заступник директора Державного департаменту з питань зв'язку О.А.Баранов прочитав викладачам, науковцям, студентам нашого університету лекцію “Проблеми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні”.

Конкурс «Від ідеї до моделі»

23 жовтня інноваційна група “Лабораторія ідей” відкрила ІІІ студентський конкурс “Від ідеї до моделі”. Конкурс проходить у рамках українсько-шведського проекту “UBDC” (Business Development Centres at Ukrainian Universities.

Антонов Олег Костянтинович. Пам'ятка з етики й наукової організації праці

Увесь свій колосальний виробничий і життєвий досвід Олег Костянтинович Антонов узагальнив у чудовому документі – “Пам'ятці з етики й наукової організації праці” – своєрідному кодексі заповідей і норм, які генеральний конструктор застосовував у своєму конструкторському бюро й дослідному

Дебатний клуб НТСА

П'ять років тому Наукове товариство студентів і аспірантів (НТСА) організувало Дебатний клуб. Нині в ньому є близько 30 членів (студенти ФС, ФСП, ВПІ, ФАКС, ФММ, ФЛ та інших), які зустрічаються щовівторка у 299-й аудиторії 1-го корпусу. Очолює клуб студентка ФММ Ольга Трубнікова.

Таланти КПІ – 2008

23 жовтня у виставковій залі корпусу № 7 відбулось урочисте відкриття щорічного мистецького конкурсу “Таланти КПІ”, де, як завжди, представлені роботи в жанрах “Живопис”, “Графіка”, “Декоративно-прикладне мистецтво” та “Вишивка”. 89 учасників конкурсу експонували близько 500 робіт.

Електронне обслуговування читачів в НТБ

Уже більше року в науково-технічному відділі НТБ НТУУ «КПІ» впроваджено електронне обслуговування читачів через інтегровану бібліотечну систему ALEPH 500, яка є одним з найновіших автоматизованих продуктів для бібліотек у світі.

О.К. Антонов і його літаки на монетах

Право випускати гроші – один з основних атрибутів державності. Перша держава на території нинішньої України – Київська Русь – зміцнювала свій суверенітет випуском власних монет ще в X-XІ століттях.

Міжнародна студентська конференція “Молодіжна політика й студентське самоврядування: традиції та інновації” 2008

22-25 жовтня 2008 року в Московському державному університеті ім.М.В.Ломоносова відбулася Міжнародна конференція “Молодіжна політика й студентське самоврядування: традиції та інновації”.