Студенти і працівники КПІ ім. Ігоря Сікорського провели чергову акцію на підтримку Збройних Сил України. Організував її профком студентів університету. Назвали її День волонтерства, хоча насправді тривала вона не один день, а одну добу – з 16 до 17 грудня. Впродовж цих 24 годин її учасники виготовляли подовжені антени для рацій, окопні свічки й плели маскувальні сітки. Результатом їхніх зусиль став новий рекорд України з виготовлення антен. До слова, це вже другий рекорд університетських волонтерів: торік з нагоди Міжнародного дня волонтера київські політехніки встановили рекорд України з виготовлення для наших воїнів окопних свічок.

Розпочалися рекордні вихідні волонтерів точно о 10:00 16 грудня  в Центрі консолідації студентів. Експерт Національного реєстру рекордів України Віталій Зорін дав старт боротьбі за рекорд і закипіла робота. Учасники розподілилися по групах і в позмінному режимі працювали цілу добу. І вранці 17 грудня було оголошено про встановлення рекорду: за 24 години на одній локації виготовлено 391 подовжену антену для рацій! Рекорд зафіксовано в Національному реєстрі рекордів України.

kpi images - Виготовлення окопних свічок

Окрім антен, на фронт нашим захисникам буде відправлено ще й 1650 окопних свічок і понад 10 квадратних метрів маскувальної сітки. Участь в акції загалом взяли 70 студентів і працівників КПІ, більшість з яких – це представники ІЕЕ та ІХФ. А ще до них доєдналися й деякі небайдужі кияни.

"Ця акція не була, по суті, боротьбою за рекорд задля рекорду. Ми вчергове намагалися за своїми можливостями надати суттєву допомогу нашим військовим, усім тим, хто цього потребує зараз – в часи повномасштабної війни, – розповів голова студентського профкому КПІ Ігор Степанюк. – До того ж, під час роботи було організовано цілодобовий стрім з посиланням на рахунок для донатів на заготовки для антен. У підсумку на нього зібрано понад 8000 грн. Цього року порівняно з минулим учасників заходу було менше. Але враховуючи особливості технологічного процесу і забезпечення необхідним матеріалом, ми й не прагнули того, щоб всі учасники були присутні одночасно – практично одна група змінювала іншу і робота не переривалася протягом цілої доби".

Ігор Степанюк також відповів на кілька запитань "Київського політехніка".

– Кому хочете висловити вдячність за успішне проведення акції?

– Насамперед кожному, хто відгукнувся на наш заклик, прийшов на День волонтерства і сумлінно працював протягом доби – різав банки і трос, крутив, паяв, плів і просто підтримував морально. Також наша подяка випускникам КПІ Сергію Боню і Василю Юрокіну, які надихнули нас на ідею виготовлення антен і виділили частину коштів на матеріали для них. Вдячні Київській міській організації працівників освіти і науки України, які допомогли нам фінансово. Дякуємо технічному партнеру – Студентському конструкторському бюро.

– Можете сказати, куди буде відправлено все, що було зроблено під час акції?

– Це, здебільшого, райони бойових дій східного і південного напрямків. Головне – ми задовольнили чимало запитів від військових: усе, що зроблено під час встановлення рекорду, вже розподілено.

kpi images -

– Акція відбулася, тож розкажіть трохи про плани на майбутню допомогу нашим воїнам.

– Як тільки прийдуть латунні основи, ми ближчим часом зробимо ще більше антен. Також плануємо наростити виробництво окопних свічок, адже через холоди запитів на них постійно більшає. Будь-хто з читачів "Київського політехніка" може передати нам консервні банки, парафін та інші комплектуючі – це допоможе зробити більше свічок. Можливо, почнемо працювати ще за одним напрямом, але про нього поки що говорити не будемо.

Володимир Школьний

КПІшники встановили новий рекорд — 391 антена за 24 години на потреби ЗСУ. Кожна з цих антен — це зв'язок для наших військових.

Волонтери працювали чітко й злагоджено, створюючи антени у 6 етапів.

Дата події