Візит міністра торгівлі США

Карлос Гутьєррес – міністр торгівлі США, який традиційно представляє в уряді інтереси бізнесу, 5 червня відвідав НТУУ “КПІ”. Пана міністра та осіб, що його супроводжували, зустрічали ректор університету М.З.Згуровський, проректор з міжнародних зв’язків С.І.Сидоренко, проректор з наукової роботи М.Ю.Ільченко, голова Наглядової ради наукового парку “Київська політехніка” О.О.Зінченко, керівники наукового парку й технопарку “Київська політехніка” та ін.
Гості ознайомилися з історією та сьогоденням НТУУ “КПІ”, побували біля пам’ятника та меморіальної дошки колишньому студенту КПІ, відомому авіаконструктору І.І.Сікорському, дізналися про його перші розробки, виконані в альма-матер, потім відвідали Інститут підприємництва Cisco, розташований у 6-му корпусі університету.

КПІ та ЄС: перспективи співпраці [візит делегації експертів Європейського Союзу]

4 червня КПІ відвідала делегація експертів Європейського Союзу. Мета її перебування в Україні – підготовка пропозицій стосовно можливого виконання проекту Європейського співтовариства за участю України на тему “Підтримка досліджень та інновацій в Україні”. Цей проект планується до виконання з 2009 року. Координаційні заходи щодо підготовки даного проекту в Україні взяло на себе Державне агентство з інвестицій та інновацій, представники якого також були на зустрічі з делегацією Європейського співтовариства. Серед учасників проекту від України може бути науковий парк “Київська політехніка”.

Конференція музейників “Проблеми і перспективи розвитку музеїв ВНЗ України..."

23-24 травня 2008 р. на базі відділу ДПМ “Музей історії КПІ” було організовано й проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію “Проблеми і перспективи розвитку музеїв ВНЗ України: науково-методичний аспект. До 110-річчя НТУУ “КПІ” та 45-річчя Музею історії КПІ”.

День журналіста в Солом’янській РДА

Уже традиційними стали зустрічі голови Солом’янської РДА І.П.Сидорова з працівниками ЗМІ напередодні їх професійного свята – Дня журналіста. 4 червня в актовій залі райдержадміністрації зібралися представники міських друкованих та інтернет-видань, радіо- та телеканалів.

Українсько-японський центр: рік другий - Спільний проект

Українсько-японський центр відзначає вже другу річницю свого існування. За календарним віком цей підрозділ ще зовсім юний (та й палацик для нього у стадії будівництва), але за справами, які тут започатковано та втілено, центр має вагомі здобутки нині й гарні перспективи на майбутнє.

Програма розвитку бізнесу Українсько-японського центру

Одним з напрямів діяльності проекту Українсько-японського центру є програма розвитку бізнесу, спрямована на розвиток людських ресурсів заради стимулювання зростання економіки, зовнішньої торгівлі та залучення інвестицій.