Струтинський Василь Борисович – вчений і викладач

Василь Борисович Струтинський закінчив механіко-машинобудівний факультет “КПІ” у 1974 році. Нині він доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри конструювання верстатів та машин (КВ та М). Цього року він уже вдруге став переможцем конкурсу “Викладач-дослідник”.

Першотравень на Шулявці

Шулявка, яка понад 100 років тому дала прихисток НТУУ «КПІ», має давню і цікаву історію – перші літописні згадки про цю місцевість сягають ХІІ століття. Не дивно тому, що з нею пов’язані численні київські пе­рекази і традиції. Однією з таких традицій є відзначення дня першого травня. Йдеться не про першотравневі «демонстрації трудящих» часів Радянської влади. І не про робітничі «маївки» дожовтневого періоду ХХ століття, які часто-густо були сполучені з небезпекою для учасників. Мова – про вшанування останнього місяця весни, яке влаштовували колись кияни на зелених околицях нашого міста.

17 травня – День науки: НАУКОВЦЯМ-ПОЛІТЕХНІКАМ ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

З великим задоволенням хочу привітати вас із Днем науки! Це свято органічно увійшло в наше університетське життя і дійсно стало днем шанування всіх, хто пов’язаний з науковими дослідженнями, з науковою творчістю. Недарма кажуть: той, хто творить, той спілкується з Богом.

L’Еcole Polytechnique – НТУУ “КПІ”: угоду підписано

Останнім часом країни-члени ЄС, зокрема Франція, активно підтримують євроінтеграційні прагнення України. Одним із найважливіших напрямів співпраці між Україною та європейською спільнотою є взаємодія в галузі освіти та науки.

XXVIII Міжнародна науково-технічна конференція “Проблеми електроніки”

15-17 квітня 2008 року в нашому університеті пройшла XXVIII Міжнародна науково-технічна конференція “Проблеми електроніки”. Організатором конференції спільно з іншими кафедрами факультету електроніки виступила кафедра фізичної та біомедичної електроніки.

КПІ – ТУ Габрово: горизонти співпраці

З кожним роком міцніють і розширюються зв’язки НТУУ «КПІ» з вищими навчальними закладами Болгарії, зокрема з ТУ Габрово, які розпочалися 43 роки тому. Співробітництво українських і болгарських технічних університетів завжди було плідним, зокрема для ММІ, ПБФ, ФММ та ІФФ.

Жмурко Валерій Гаврилович. ВІТАЄМО!

16 квітня 2008 року виповнилося 70 років Валерію Гавриловичу Жмурку, який протягом 38 років очолював патентну службу нашого вузу. Також цими квітневими днями він святкував 40-річний ювілей роботи в КПІ.

Нагорода КМДА за проект «Енергозбереження у вищих навчальних закладах м. Києва»

Молоді науковці НТУУ «КПІ» Марина Шовкалюк, аспірантка кафедри теплотехніки та енергозбереження ІЕЕ, й Олена Шевченко, шестикурсниця ІЕЕ (спеціальність «Енергетичний менеджмент»), удостоєні другої премії в ІІІ міському конкурсі науково-дослідницьких робіт серед студентів та молодих учених ВНЗ ІІІ