Презентація в бібліотеці

1 лютого 2006 року з ініціативи Асоціації “Інформатіо-Консорціум” (керівник – О.Васильєв) у бібліотеці університету відбувся семінар-презентація колекції електронних продуктів EBSCO Pullisching та представлення бази даних INSPEC (IEE).

Перші захисти

31 січня на пленарному засіданні Державної екзаменаційної комісії відбувся захист дипломних робіт студентів 6-го курсу інженерно-фізичного факультету.

Протягом останніх років на пленарне засідання ДЕК кожна із п’яти випускових кафедр факультету представляє до захисту одну із кращих дипломних робіт, що дозволяє членам ДЕК різних спеціальностей виробити спільні підходи до оцінки якості робіт, фахівцям різних напрямів підготовки взяти участь в обговоренні доповідей, і, врешті-решт, ознайомитися з рівнем підготовки та тематикою дипломних робіт споріднених кафедр (спеціальностей).

Збірна команда КПІ веселих та кмітливих “Політех” у Сочі

Дехто ще до початку сесії поскладав максимум заліків та екзаменів і поїхав на південь, до Сочі, назустріч радості, новим враженням і сміху. Хто ж ці щасливчики? Ну, звичайно ж, наша збірна команда КПІ веселих та кмітливих “Політех”.

Шлях до суспільства, заснованого на знаннях

Суспільство, засноване на знаннях (Knowledge society, К-суспільство), стало широко вживаним терміном.

Масове виробництво і розповсюдження знань обіцяє змінити його за історично короткий період, ймовірно за життя кількох поколінь. Бурхливий розвиток інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) як потужних інструментів для роботи з інформацією та знаннями суттєво прискорює такі зміни.

Видатні польські випускники Київського політехнічного. Станіслав Каневський

Станіслав Каневський народився в 1881 р., закінчив механічний факультет Київського політехнічного інституту. Під час навчання брав участь у діяльності польських орга¬нізацій: Корпорації студентів КПІ, а також Братерської допомоги в КПІ.

Видатні польські випускники Київського політехнічного. Ян Гіртлер

Ян Гіртлер (Jan Girtler) народився у 1879 році в м. Лукові. Закінчив гімназію в Седльцях, навчався у Варшавському політехнічному інституті, а після перерви у зв’язку зі студентським страйком переїхав до Києва, де у 1907 році закінчив КПІ, отримавши диплом інженера-технолога.

Видатні польські випускники Київського політехнічного. Олександр Добжанський

Олександр Зиґмунд Добжанський (Aleksander Zygmund Dobganski) народився у волинському селі Зазивав у 1891 році. У 1909 році вступив до КПІ, де у 1914 році став молодшим асистентом на факультеті хімії, а в 1917 отримав диплом інженера хіміка.