На засіданнях Вченої та адміністративної рад: 15.05.2006

Від імені Вченої ради на початку засідання, яке відбулося 15 травня, ректор університету академік НАН України М.З.Згуровський тепло поздоровив із 80-річчям професора, зав. кафедри автоматизованого управління електромеханічними комплексами В.М.Чермалиха.

Багатограннiсть таланту Василя Климика

12 травня 2006 р. в картинній галереї НТУУ «КПІ» відкрилася виставка художника-живописця, архітектора, члена Спілки художників України і члена Спілки архітекторів України Василя Володимировича Климика.

Виступ М.З.Згуровського на церемонії вручення йому Вищої почесної нагороди Університету Сока

Незважаючи на географічну віддаленість наших країн, є загальні риси, що поєднують наші народи. Перше, на жаль, – це трагічний досвід радіоактивного опромінення. Друге – прагнення до збереження духовної самобутності, закладеної в багатстві культур та історії обох країн.

Дайсаку Ікеда – Почесний доктор КПІ

26-28 квітня делегація нашого університету у складі ректора М.З.Згуровського, його помічника О.Л.Попцової та вченого секретаря кафедри ЮНЕСКО “Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз та інформатика” проф.

П’єзодвигун - історія одного експоната

Експозиція кожного розділу Державного політехнічного музею тим цікавіша, чим більше містить в собі раритетних експонатів. В розділі “Електроніка” привертає до себе увагу перший у світі п’єзодвигун, який був розроблений в Україні і саме в Київському політехнічному інституті.

Вiзит американських бiзнесменiв

17 травня університет “КПІ” відвідали керівники Українського науково-технологічного центру (УНТЦ) – президент і виконавчий директор Промислової корпорації США, голова наглядової ради УНТЦ Віктор Алессі, виконавчий директор УНТЦ Ендрю Гуд, його заступник Борис Атаманенко та координатор проектів Ві

Засідання президії Ради проректорів: 12.05.2006

12 травня відбулося чергове засідання президії Ради проректорів з наукової роботи вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації та директорів наукових установ Міністерства освіти і науки України.