Ольга Вахріна багато років працювала в Департаменті міжнародного співробітництва КПІ ім. Ігоря Сікорського. З 2017 року вона – співробітниця Офісу міжнародних зв'язків Познанського технічного університету – одного з найбільших і найвідоміших польських вишів технічного профілю. До її щоденних обов'язків входить надання допомоги іноземним студентам Познанської політехніки, організація Днів відкритих дверей та вебінарів "Як стати студентом Познанського технологічного університету", участь у численних виставкових заходах, організація мовних курсів для кваліфікованих кандидатів.

Водночас, Ольга Вахріна є справжньою амбасадоркою КПІ та інших українських технічних вишів у Польщі. "Програма подвійного диплома з українськими університетами: Національним технічним університетом України "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського", Львівською політехнікою та Українським державним університетом залізничного транспорту в Харкові – це моє улюблене дітище, – каже вона. – Я була на всіх захистах магістерських робіт учасників програми і радію їхнім успіхам. Пандемія та війна обмежили цю програму, але я сподіваюся, що незабаром можна буде повернутися до неї на повний робочий день".

Її досягнення в цій діяльності були належно поціновані освітянською громадськістю Польщі й відзначені нагородою "Зірка інтернаціоналізації – зірка маркетингу 2024".

Це одна з дев'яти відзнак у рамках премії "Зірка інтернаціоналізації", які 2024 року присуджувалися вже всьоме. Ними нагороджують людей, які успішно займаються інтернаціоналізацією у відділах рекрутингу та маркетингу, в школах польської мови, а також визначних менеджерів, викладачів університетів і дослідників. Відзнаки у різних номінаціях присуджує Капітул, до складу якого входять представники всіх польських інституцій та організацій, що займаються розвитком міжнародної діяльності в сфері освіти.

Отож місія нагороди "Зірка інтернаціоналізації" полягає у виборі, відзначенні та просуванні людей з видатними досягненнями в інтернаціоналізації польських університетів. "Це важлива відзнака, оскільки праця, вкладена в інтернаціоналізацію університетів, часто залишається непоміченою, але вона має велике значення", – наголошує Вальдемар Сівінський засновник Освітньої фундації Perspektywy, яка є ініціатором заснування цієї нагороди.

 Відзнаку Ользі Вахріній вручила заступниця державного секретаря Міністерства науки та вищої освіти Марія Мровчинська під час 17-ої конференції "Іноземні студенти в Польщі", що пройшла на початку лютого в Познані.

За інф. Українсько-польського центру