Дорогі київські політехніки!

День Соборності України — свято, яке відзначається щороку 22 січня, в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Цей Акт закріпив самостійність Української Народної Республіки, ні від кого незалежної, Вільної Суверенної Держави Українського Народу. І жодна інша держава не має права втручатись у її внутрішнє життя.

Для кожного українця Соборність — це не абстрактне поняття, а омріяна мета, яку він мусить оберігати й захищати на кожному етапі історичного існування держави. Соборність — це духовна єдність українських земель від сходу до заходу країни, від півночі до півдня.

Соборна суверенна Україна — це двадцять пʼять областей, близько тридцяти тисяч населених пунктів, понад сто тридцять національностей і народностей.

Сьогодні за цю найвищу цінність, за духовну єдність і свободу наших людей віддають своє життя українські воїни. Кожен з нас робить усе від нього залежне, аби наша Соборність була основоположним принципом для нас як суспільства і держави. Ми продовжуватимемо боротися, бо щодня памʼятаємо, скільки важить наша свобода.

Зі світлим Днем Соборності України, дорогі київські політехніки! Шануймо наші традиції, памʼятаймо свою історію і працюймо далі — з вірою у нашу Перемогу!

Ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського
Михайло Згуровський

Дата події