Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 26 червня 2023 року

26 червня під головуванням ректора М.З.Згуровського відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: М.З.Згуровський, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, С.І.Сидоренко, В.А.Кондратюк, Л.Г.Субботіна, О.О.Царенок, О.М.Бруй, Я.Ю.Цимбаленко, М.О.Безуглий, Н.Манишева, І.Степанюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. Освітній процес. Завершився останній тиждень основної екзаменаційної сесії. З  26 червня до 1 липня – дні ліквідації академічних заборгованостей. Також минулого тижня завершилися захисти дипломних проєктів і робіт на бакалавраті (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

2. Завершено переоформлення ліцензій на здійснення університетом освітньої діяльності та сертифікатів про акредитацію спеціальностей і освітніх програм (у зв'язку зі зміною адреси університету через перейменуванням проспекту Перемоги на Берестейський). Всю інформацію внесено до ЄДЕБО (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

3. Проводиться робота з підготовки сесії професорсько-викладацького складу та Дня першокурсника. Пропонується ювілейну сесію професорсько-викладацького складу за традицією провести в ЦКМ 31 серпня, у день народження університету. Пропонується два варіанта проведення Дня першокурсника. Перший – на Площі знань за скороченим, порівняно з довоєнними і доковідними часами сценарієм, і продовженням на факультетах і в інститутах; другий – якщо це буде диктуватися безпековою ситуацію – лише на факультетах і в інститутах. Обидва варіанти розробляються з урахуванням місць в укриттях в будівлях навколо Площі знань або у відповідних навчальних корпусах. Остаточно обрання формату проведення визначатиметься в залежності від безпекової ситуації (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

4. Кадрові питання. Завершується останній в начальному році конкурс на посади науково-педагогічних працівників (НПП), на поточному тижні відбудеться засідання експертно-кваліфікаційної комісії університету, на якому буде розглянуто питання щодо зайняття 10 посад професорів. Також завершується традиційна кампанія звітування НПП за результатами навчального року: виконання умов контрактів, результати опитування студентів тощо. Всю інформацію буде внесено в систему «Рейтинг» і розглянуто на засіданні Вченої ради університету (О.А.Жученко).

5. Вступна кампанія. Стартувала основна сесія Єдиного фахового вступного випробування/Єдиного вступного іспиту (ЄФВВ/ЄВІ) до магістратури. В КПІ зареєстровано понад 3000 вступників  – це, здебільшого, випускники бакалаврату КПІ. Основна сесія триватиме до 18 липня, після неї буде ще й додаткова резервна для тих, хто з об'єктивних причин не зможе пройти ЄФВВ у визначений термін   (О.А.Жученко, керівники інститутів/факультетів, Приймальна комісія).

6. Вступна кампанія (продовження). Всі конкурсні пропозиції щодо вступу на бакалаврат внесено до ЄДЕБО – це те, що бачитимуть у своїх особистих кабінетах вступники. З 1 липня розпочинається реєстрація цих кабінетів. МОН України підтвердило всі конкурсні пропозиції КПІ (О.А.Жученко).

7. Акредитація освітніх програм (ОП). На минулому тижні отримано два останні в цьому навчальному році проєкти експертних висновків ГЕР – обидва з ОП рівня PhD:  «Філософія»» (033, «Філософія») та «Філологія» (035, «Філологія») – позитивні з рекомендаціями ці ОП акредитувати.  Також 20 червня відбулося засідання Колегії НАЗЯВО, на розгляд якого було внесено 23 справи ОП КПІ (бакалаврського рівня – 13, магістерського – 4, PhD – 6 ), усі вони були затверджені з акредитацією на 5 років. На засідання Колегії 27 червня вносяться 7 справ ОП КПІ (2 програми бакалаврського рівня, 5 – PhD) – по всіх рекомендації та висновки позитивні. Отож на розгляді залишається лише 4 ОП, визначених у КПІ на акредитацію в начальному році, що завершується  (О.А.Жученко).

8. Аналіз результатів підсумкової атестації засвідчує, що успішність, яку показали випускники бакалаврату, фактично збігається з їхньою успішністю впродовж навчання (А.А.Мельниченко).

9. Проведено засідання Методичної ради університету. На ньому узагальнено результати студентської практики: вона проходила здебільшого на підприємствах, у тому числі й за кордоном. Також на засідання обговорено європейські практики підготовки інженерів і прийнято рішення щодо імплементації деяких новацій в діяльність КПІ. Крім того,  Методрада запропонувала Вченій раді розглянути  питання щодо запровадження нової ОП «Аналітика соціальних даних».  На Методичній раді, до того ж, сертифіковано  рекордну за місяць кількість нових дистанційних курсів – 70 (А.А.Мельниченко).

10. Аспірантура. Триває прийом документів на вступ до аспірантури. Станом на 26 червня зареєструвалися 250 осіб, з них 164 подали оригінали документів. Передбачається, що цього року університет матиме до 300 вступників (торік – 282 особи). Крім того, 21 червня для аспірантів 3 курсу було проведено вебінар, участь у якому взяли 290 людей – не лише аспіранти, але й їхні керівники. На вебінарі у режимі «запитання-відповідь» було  роз'яснено оновлені правила та терміни підготовки робіт і виходу на захист   (А.А.Мельниченко).

11.Триває робота з розвитку телекомунікаційної мережі університету. Минулого тижня в корпусі №13 та інших було встановлено точки Wi-Fi, обладнання для яких надала  компанія «Хуавей-Україна». Також проводиться робота з підключення університетських користувачів до оновленого обладнання зі швидкістю передачі 10 Гбіт/с (А.А.Мельниченко, КБ ІС).

12. 19 червня стартувало опитування «Викладач очима студентів», станом на тепер в ньому вже взяли участь понад 3000 студентів. Робота триває (А.А.Мельниченко).

13. З 19 по 23 червня з університету відраховано 65 студентів (27 студентів навчалися за кошти фізичних осіб).

Денна форми навчання: відраховано 49 студентів (13 навчалися за кошти фізичних осіб). З них за власним бажанням відраховано 40 студентів (11 навчалися за кошти фізичних осіб), за невиконання індивідуальних навчальних планів відраховано 4 студенти (1 навчався за кошти фізичних осіб), не подали до захисту дипломний проект бакалавра  5 студентів (1 навчався за кошти фізичних осіб).

Заочна форма навчання. Відраховано 16 студентів (14 студентів навчалися за кошти фізичних осіб) (Н.В.Семінська).

14. Проведено чергове засідання комісії з профілактики правопорушень в університеті. Розглянуто 33 заяви студентів про перегляд рішень, прийнятих комісіями гуртожитків та студмістечка щодо їхнього непоселення на наступний навчальний рік, або ж припинення дії угоди на проживання. По 5 студентах прийнято рішення про поселення на літній період. Також прийнято рішення щодо залишення в силі рішення про непоселення на 2023/2024 н.р. з можливістю його повторного перегляду наприкінці серпня. По 2 студентах залишено в силі рішення про непоселення, всі інші – скасування рішення про непоселення з урахуванням соціально-корисної активності студентів, клопотання підрозділів та позиції завідувачів гуртожитків (Н.В.Семінська).

15. Затверджено кандидатури аспірантів на призначення іменних стипендій Президента України та імені М.С.Грушевського (Н.В.Семінська).

16. Стипендіальна комісія прийняла рішення про зняття стипендії з аспірантів (академічна відпустка за сімейними обставинами, за станом здоровʼя) та про призначення стипендії аспірантам після повернення з академічної відпустки (Н.В.Семінська).

17. Видано наказ про участь ЗВО України у Міжнародній літній школі «School of competences for the 21st century industry», яка проходитиме в м. Лодзь (Республіка Польща) з 24 червня по 2 липня 2023 (Н.В.Семінська, О.П.Демиденко).

18. Надано сприяння у проведенні 24 червня Дня відкритих дверей на ФБТ і РТФ (Н.В.Семінська).

19. 19 червня завершено проведення на базі університету Національного мультипредметного тесту. З 26 червня розпочинається проведення Єдиного вступного іспиту (ЄВІ) до магістратури (Н.В.Семінська).

20. Підготовлено розпорядження щодо роботи додаткових тимчасових екзаменаційних центрів для проведення ЄВІ 2023 року на базі ФММ, ФІОТ та ФПМ (Н.В.Семінська, М.О.Кравченко, Я.І.Корнага, І.А.Дичка).

21. Продовжується підготовка до організації профорієнтаційного заходу «День Вступника: відчуй КПІ», який відбудеться 1 липня 2023 р. (Н.В.Семінська).

22. На базі ХТФ спільно з Київською малою академією наук учнівської молоді за участю іноземних науковців організовано проведення Міжнародної літньої науково-профільної школи (очно-дистанційної) за напрямом «Хімічні технології». Вона проходитиме з 22 червня по 1 липня 2023 р. (Н.В.Семінська).

23. Триває реєстрація команд для участі в олімпіаді «KPI-Open». Загалом зареєструвалося 66 команд: 6 – з КПІ, 7 – іноземних, 53 – з українських ЗВО та загально-освітніх шкіл  (Н.В.Семінська).

24. 21 червня на базі КПІ відбулося засідання робочої групи Президії Ради проректорів з наукової роботи, у якому взяв участь заступник Міністра освіти і науки  Д.І. Курбатов. Обговорювалися пропозиції робочої групи стосовно удосконалення конкурсу НДР МОН. За пропозицією Д.І. Курбатова у формах експертних висновків буде підвищено оцінку проєктів, які мають високе значення для безпеки і обороноздатності України. Також заступник Міністра поінформував про започаткування найближчим часом нового за форматом конкурсу (В.А.Пасічник).

25. КПІ виступив ініціатором започаткування Космічної програми університетів України. Космічна програма КПІ, а також  пропозиції від 6-ти ЗВО України були опрацьовані і покладені в основу пропозицій, які 21 червня надіслано до МОН України (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

26. Оголошено результати конкурсу НДР за держзамовленням. Усього по Україні у 2023-24 рр. буде профінансовано 17 проєктів на загальну суму 42,3 млн грн. Від КПІ підтримку отримають 2 проєкти на загальну суму 3,8 млн грн – від НН ІАТЕ та НН ІМЗ (усього від КПІ було подано 6 проєктів) (В.А.Пасічник, Є.М.Письменний, В.А.Владимирський).

27. Завершено подачу проєктів на спільні українсько-німецькі білатеральні проєкти, пропоновані МОН України. Від КПІ подано 6 проєктних пропозицій (НН ІМЗ - 2, НН ІЕЕ, ФПМ, ФБТ, ХТФ) (В.А.Владимирський, О.О.Вовк, І.А.Дичка, Т.С.Тодосійчук, О.В.Лінючева).

28. 24-25 червня команди КПІ взяла участь у хакатоні «АНТИШАХІД», у якому було зареєстровано 60 команд. ЗВО України були представлені лише двома командами – від КПІ ім. Ігоря Сікорського та Національного університету «Львівська політехніка» (В.А.Пасічник).

29. У КПІ відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей та спеціальностей 2022-23 рр. За результатами конкурсу було подано 116 робіт з 24 спеціальностей. Їхніми авторами виступили 129 студентів 19 факультетів/інститутів (окрім НН ІПСА, НН ІАТ, НН ІАТЕ, ІХФ). Переможцями визнано 84 студенти (30 осіб отримали дипломи І  ступеню, 29 – ІІ ступеню та 25 – ІІІ ступеню) (В.А.Пасічник, Н.В.Семінська).

30. 23 червня на засіданні Космічної програми університету обговорено питання підготовки договорів зі створення супутника «PolyITAN-12U» з Харківським замовником та МОН України, роботи над проєктом «PolyITAN-3-PUT», склад об'єкту національного надбання, створення наземної станції для прийому інформації з «PolyITAN-3-PUT», проєкт «Gravisat» (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

31. 20 червня представники НДЧ узяли участь у нараді з питань створення наносупутника «PolyITAN-Gravy». Після аналізу технічних пропозицій замовника спеціалісти НН ІТС планують протягом місяця укласти угоду на проєктування та виготовлення гравіметра (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

32. Підготовлено матеріали для розгляду на засіданні Науково-технічної ради КПІ ім. Ігоря Сікорського. Розглянуто і прийнято три роботи другого етапу виконання науково-технічних проєктів за державним замовленням у 2023 році (наукові керівники: О.В.Збруцький – НН ІАТ; С.В.Бойченко – НН ІЕЕ; О.Ю.Галкін – ФБМІ).  Також розглянуто і затверджено подання керівників держбюджетних тем щодо працевлаштування виконавцями на строк до 6 місяців наукових працівників - не авторів проєкту (І.В.Коробко, О.О.Вовк, О.Ю.Галкін).

33. До УКРНОІВІ подано 8 заявок на реєстрацію авторського права (4 – ФІОТ; 2 – НН ІЕЕ; 1 – НН ІАТЕ; 1 – ФІОТ) та 3 заявки на корисну  модель (1 – ПБФ; 1 – НН ВПІ; 1 – НН ММІ) (О.Я.Юрчишин).

34. Укладено 1 ліцензійний договір про використання торговельної марки КПІ (О.Я.Юрчишин).

35. Створення ювілейної книги «КПІ. Друге століття, продовження традицій»:

  • у процесі друку – розділи 1-5 (144 сторінки);
  • до друку передано розділ 6 «Космічні горизонти університету»;
  • у процесі остаточної вичитки та виправлення – розділи 7 «КПІ для оборони держави» та 8 «Інноваційне середовище університету»;
  • остаточно вичитано і виправлено розділ 11 «Державний політехнічний музей імені Бориса Патона» (М.Ю.Ільченко, В.В.Татарчук).

36. Комісія з етики та академічної доброчесності Вченої ради університету  виявила факти порушення принципів академічної доброчесності та положень Кодексу честі при підготовці та захисті магістерської дисертації «Усунення вібрацій при багатолезовій обробці» Ткаченка Ярослава Євгенійовича, а також можливе порушення принципів академічної доброчесності та положень Кодексу честі при підготовці, поданні для отримання грифу «Рекомендовано Методичною радою КПІ ім. Ігоря Сікорського як навчальний посібник» рукопису «Вібростійке багатолезове різання» Пуховського Євгена Степановича та публікування його в Електронному архіві наукових та освітніх матеріалів КПІ ім. Ігоря Сікорського ELAKPI. Також виявлено можливе порушення принципів академічної доброчесності та положень Кодексу честі Пуховським Євгеном Степановичем при заповненні рейтингу НПП в 2022 році та встановлено факти порушення принципів академічної доброчесності та Кодексу честі КПІ ім. Ігоря Сікорського Ткаченком Ярославом Євгенійовичем та Пуховським Євгеном Степановичем. Ці порушення вимагають застосування конкретних дій в адміністративному порядку. Ткаченко Я.Є. прийняв рішення самостійно (за заявою) відкликати свою магістерську дисертацію для подальшого доопрацювання (О.М.Бруй).

37. Представники КПІ взяли участь у зустрічі з керівниками КНУ імені Тараса Шевченка, Українського державного університетуімені М.П. Драгоманова, КНЕУ імені Вадима Гетьмана, МНТУ імені академіка Юрія Бугая, з Президентом Національної академії педагогічних наук України, очільником Національного центру «Мала академія наук України» та ГО Українською Радою Миру, в ході якої підписано угоду про співробітництво з метою об'єднання зусиль для утвердження справедливого миру. Залучення КПІ до такої діяльності розширює можливості університету представляти в міжнародному просторі цивілізаційні прагнення України, взаємодіяти з впливовими міжнародними організаціями (О.А.Жученко, С.І.Сидоренко, Б.І.Дуда).

38. Відбулася зустріч ректора М.З.Згуровського з членами Президії Альянсу CESAER. Президент CESAER запропонував концепцію участі КПІ в діяльності Альянсу і розвитку співпраці з окремими університетами – членами Асоціації. Зокрема, КПІ в 7-ми Task Force Groups (напрацювання концептуальних підходів за ключовими напрямами реформ в європейській системі вищої технічної освіти) має представляти концептуальне бачення КПІ цих реформ. Стосовно спільних проєктів, спільних освітніх програм, благодійної діяльності та інших форм співпраці КПІ з університетами Альянсу, вони мають розвиватися в сприятливих коридорах, які для КПІ будуть відкриті в межах кожної з 7-ми Task Force Groups. Першим таким кроком стане знайомство 58 університетів - членів Альянсу з тематикою 67 наукових шкіл КПІ. Пропозиції для пошуку партнерів серед університетів - членів Альянсу, направлятимуться до Task Force Group №7 «Sustainable Funding». У ході зустрічі також обговорено можливості візиту делегації CESAER до КПІ (М.З.Згуровський,  С.І.Сидоренко, А.П.Шишолін).

39. На 28 червня заплановано проведення аналогічної зустрічі з представниками Альянсу  ATHENA, який обʼєднує 9 університетів країн Європи (Франція, Іспанія, Португалія, Німеччина, Італія, Греція, Литва, Словенія, Польща) (С.І.Сидоренко, А.П.Шишолін).

40. За «Ініціативою Єднання» університетів Британії та України узагальнено підсумки міжнародної конференції «Інтернаціоналізація – шлях до стійкості та відбудови: річниця Єднання». Триває робота з підготовки розпорядчого документу, яким закріплюються відповідальні від керівного складу університету за імплементацію в КПІ досвіду університетів Британії і можливості прийняття КПІ інтелектуальних і матеріальних ресурсів, які пропонуються в рамках «Ініціативи Єднання» (С.І.Сидоренко, О.А.Жученко, А.А. Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник).

41. За результатами візиту представників компанії «Arizona Defense & Industry Coalition» (США)  продовжується робота з виконавчим директором Міжнародної платформи «Синергія відбудови України» Сергієм Демиденком щодо створення механізмів попереднього опрацювання високотехнологічних, наукоємних проектів з інноваційної відбудови України, які можуть бути реалізовані за участю «Arizona Defense & Industry Coalition» (С.І.Сидоренко).

42. ДМС спільно з А.А. Мельниченком підготовили перший у КПІ довідник з конкурсів за Програмою міжнародної співпраці Європейського Союзу з іншими країнами світу у сфері освіти, молоді та спорту ERASMUS+, у яких можуть брати участь кафедри КПІ. На основі представлених матеріалів розпочато планування і підготовку проєктних пропозицій для подання на конкурси з вересня цього року. Довідник розповсюджено серед підрозділів КПІ та розміщено на інформаційних ресурсах ДМС (С.І.Сидоренко, А.А.Мельниченко).

43. ДМС спільно з В.А. Пасічником та Н.В. Семінською продовжує роботу з розробки алгоритму залучення студентів до міжнародної проектно-грантової діяльності. Запропонований проєкт програми і алгоритм дій готовий до обговорення зі «Студентським парламентом КПІ», а також з ініціативною групою зі створення «Студентського проєктного офісу КПІ» (С.І.Сидоренко, В.А.Пасічник, Н.В.Семінська).

44. Відбулася зустріч з регіональним координатором країн Східної Європи і Азії С. Христолюбовим - консультантами рейтингу QS – стосовно динаміки показників КПІ загалом та за окремими індикаторами рейтингу QS 2024, оприлюднення якого призначено на 27 червня. Минулого тижня спільно з рейтингом QS проаналізовано інформацію, в яких соціальних мережах є найбільш запитаною інформація для абітурієнтів в усьому світі та в різних країнах, коли абітурієнти обирають університет для вступу. Результат у динаміці 2018-2022 років (в середньому по всьому світу): найбільш запитаним є YouTube (для 58% абітурієнтів), на другому місці Instagram (45%). Facebook дещо втратив позиції: в 2018 році – 58%, в 2022 році – 34%. Така ж ситуація спостерігається і в окремих регіонах світу. При цьому інші дані рейтингу QS свідчать, що іноземні абітурієнти при прийнятті рішення, в який університет вступати, в першу чергу цікавляться сайтами університетів, де представлені освітні програми (С.І.Сидоренко).

45. Триває робота щодо передачі від Шеффілдського університету (UoS) комп'ютерного обладнання для Суперкомпютерного центру КПІ. Компанія «Jonny Brighton» з UoS направила до ДМС і до СЦД КПІ специфікацію обладнання, що передається до КПІ (С.І.Сидоренко, К.В.Єфремов).

46. У межах «Ініціативи Єднання» університетів Британії та України Уряду Великої Британії внесено пропозиції щодо напрямів діяльності КПІ, на які британські донори можуть вплинути задля позитивних змін і для конкретної допомоги університету впродовж ближчих 12 місяців:

– будівництво (або реконструкція) укриттів і відповідної інфраструктури для безпеки людей;

– лабораторне обладнання для навчального процесу і наукових досліджень;

– цифровізація для академічної та адміністративної активності на університетському рівні  (С.І.Сидоренко, А.П.Шишолін).

47. Професор Kazunobu Minami (Токійський університет) на засадах благодійної діяльності в ім'я України прочитав лекцію. Отримані від цього заходу кошти професор просить КПІ прийняти як благодійний внесок (С.І.Сидоренко, Л.Г.Субботіна).

48. Цивільний захист. Минулого тижня спільно зі студентами та працівниками Штабу цивільного захисту було зроблено обхід низки укриттів цивільного захисту в навчальних корпусах і в Студмістечку. Спочатку було перевірено укриття в двох корпусах і чотирьох гуртожитках і зроблено висновок, що все необхідне обладнання і речі завезено та в наявності. Наступний етап – проведення необхідних ремонтних робіт з метою збільшення кількості місць в укриттях до 1 вересня. У плані – збільшення місць передусім в укриттях гуртожитків №№9, 12, 16, 18, 19 і 20.  Також проводиться робота з доукомплектування укриттів засобами індивідуального захисту (В.А.Кондратюк, Ю.В.Нестеренко).   

49. Пожежна безпека. Минулого тижня між укриттями було розподілено закуплений протипожежний інвентар – пожежні гідранти з комплектуючими та пожежні рукави тощо. Також закуплено комплектуючі для ремонту трьох загальноуніверситетських пожежних гідрантів (В.А.Кондратюк).

50. Благоустрій. 19 червня на центральній алеї нового  парку  за корпусом №28 було додатково висаджено сакури. Участь у заході взяли студенти і співробітники факультетів та інститутів. Наприкінці минулого тижня університет мав отримати 200 т ґрунту для нового парку, але через погодні умови його не було заготовлено і завезено, тож університет очікує чорнозем на поточному тижні – його буде розплановано по парку для висаджування трави та підсипки дерев (В.А.Кондратюк).

51. Ремонтні роботи.  Тривають роботи  з укріплення підпірної стінки схилу від скверу Піонерів авіації до вул. Політехнічної. Завершено роботи з очищення фасадів і бічних стін  корпусу №1. Очищені стіни будуть покриті спеціальним розчином. Після прокладення нової нитки магістрального водоводу до корпусів у центральній частині кампусу проводиться робота з відновлення ґрунтового покриття. Після сильної зливи 20 червня  було виявлено місця затікання дахів у деяких навчальних корпусах, тому після обстеження проводиться ремонт частини даху корпусу №4. Також проводяться ремонти  корпусів №№9, 24 і 28  (В.А.Кондратюк).

52. По питаннях Центру фізичного виховання і спорту «Політехнік» минулого тижня було проведено засідання технічно-будівельної комісії. Прийнято рішення на базі футбольного поля, що використовувалося для тренувань,  зробити 3 майданчики: один – для пляжного футболу і два – для волейболу на піску. Для їхнього використання для тренувань та ігор є запити і команди, що готові їх використовувати (В.А.Кондратюк).

53. З 27 червня в університеті почала працювати комісія Держпраці, яка перевіряє місця зі шкідливими умовами праці (В.А.Кондратюк).

54. 29 червня, у четвер о 15-30 на майданчику Центру фізичного виховання і спорту «Політехнік» на полі біля АТП відбудеться останній в поточному навчальному році благодійний футбольний турнір. Для участі в ньому вже заявлено 6 команд, 3 з яких – студентські (В.А.Кондратюк).

55. Фонд підтримки ЗСУ «Київський політехнік» отримав чергові заявки, опрацьовує їх і вже закуповує і передаватиме до війська необхідні товари для аеророзвідки  (В.А.Кондратюк, І.А.Гришко, Л.Г.Субботіна).

56. Безпека. На минулому тижні працівники департаменту безпеки спільно з представниками Солом'янського управління поліції затримали двох осіб, які скоїли крадіжки в 13-у і 16-у гуртожитках. Проводяться необхідні в таких випадках слідчі дії. Окрім того, минулого тижня розпочато атестування приміщення, в якому розміщено центральний пульт охоронної сигналізації (В.А.Кондратюк).

57. Фінансування, передбачене на перше півріччя 2023 року, університет отримав у повному обсязі.  Спецкошти надходять, нині готується звітність щодо надходжень і витрат спеціального фонду.

Кредиторські заборгованість минулого тижня погашено. Боргів по комунальних платежах немає. 

Оплати по придбаннях за зареєстрованими угодами через Держказначейство  проходять своєчасно.

Проведено засідання бюджетної комісії. Попередньо зведено заробітну платню,  комісія запропонувала за рахунок невеличкого заощадження фонду зарплатні виплатити працівникам надбавки в такому ж як і минулого місяця обсязі.  Також бюджетна комісія прийняла рішення щодо тимчасового (на липень і серпень) звільнення працівників допоміжного персоналу, які працюють за сумісництвом. 

Практично завершено формування відділу централізованого бухгалтерського обслуговування підрозділів. Штат його укомплектовано, матеріали і оргтехніку завершують передавати підрозділи.

На поточному тижні відбудеться підсумкове засідання комісії з оптимізації штатної структури університету, на якому буде розглянуто відповідні пропозиції з цього питання.

Проводиться аналіз оплати орендарів, до юридичного управління надано інформацію щодо боржників по комунальних послугах для вжиття заходів відповідного реагування  (Л.Г.Субботіна).

58. Студмістечко працює в штатному режимі. Працівники дирекції Студмістечка взяли участь у роботі комісії з профілактики правопорушень в університеті, на цьому тижні працюватимуть у комісії з поселення.

Тривають підготовчі заходи до проведення Дня вступників.

В укриттях гуртожитків №№16 і 19 вивільнено окремі площі, проводиться підготовка до їхнього ремонту. В гуртожитку №9 закінчено сантехнічні роботи, на поточному тижні там розпочнеться косметичний ремонт. Також розпочато косметичний ремонт укриття 20-го гуртожитка.

Налагоджено співпрацю  зі студентською профспілкою та студентською радою Студмістечка (О.О.Царенок).

59. Науково-технічна бібліотека працює у двох форматах – дистанційному та безпосередньо в приміщенні бібліотеки. Всі необхідні послуги читачам надаються.

Бібліотека активно працює над верифікацією даних для рейтингів НПП у системі  «Електронний Кампус», яка має завершитися до 30 червня.

Директорка НТБ 24 червня взяла участь у роботі секції університетських бібліотек  конференції Американської бібліотечної асоціації з доповіддю про роботу університетських бібліотек України, зокрема й  бібліотеки КПІ. 26 червня виступила на цій конференції зі ще однією доповіддю (О.М.Бруй).

60. Профком КПІ працює над організацією літнього оздоровлення працівників університету та їхніх дітей (М.О.Безуглий).  

61. Студрада закрила збір для студента ФЕЛ, який нині служить у війську, на акумулятори для рацій. Початковою метою був збір коштів на 15 акумуляторів, однак зібрали значно більше – на 21 акумулятор.  

Розмовний клуб з іноземних мов стабільно проводиться щотижня. До того ж, команда розмовного клубу інтегрували до нього ще й книжковий клуб – тепер студенти можуть англійською мовою обговорювати книжки, які їм подобаються.  

Також Студрада працювала над визначенням кандидатів на стипендію Героїв Небесної Сотні (останній день реєстрації – 26 червня) (Н.Манишева).

62. Профком студентів узяв активну участь у засіданні комісії з профілактики правопорушень в університеті.

На початок нового навчального року профком попередньо планує за сприятливої безпекової ситуації провести присвячені 125-річчю університету турніри з ігрових видів спорту та шаховий турнір  (І.Степанюк).

Дайджест

☑️ Вступ-2023

«День вступника: відчуй КПІ» — масштабний університетський захід відбудеться цієї суботи, 1 липня!

Також з 1 липня в КПІ почнуть працювати Консультаційний центр з профорієнтації та Центр підтримки вступника.

Від сьогодні починається проведення ЄВІ — вступного випробування для магістрів. Цьогоріч зареєструвалося більш як 3000 вступників.

Триває приймання до аспірантури. На цей час зареєстровано 250 студентів, оригінали документів подали 164.

☑️ Навчальний процес

Семестровий контроль завершено. Відтак іде ліквідація академічної заборгованості.

Завершилася акредитація освітніх програм у КПІ. Акредитовано 23 освітні програми бакалаврів і докторів філософії.

Сертифіковано рекордну кількість дистанційних курсів у КПІ за поточний місяць — 70.

☑️ Наука

Київська політехніка разом з іншими ЗВО започаткувала «Космічну програму університетів України». Програму подали на погодження до МОН.

Триває робота над проєктом майбутнього PolyITAN-12. Усі документи з розробки направлять на розгляд до МОН.

КПІшники взяли участь у конкурсі від Мінцифри — Drone Hackathon «Anti-Shahеd». Свої ідеї для Сил безпеки та оборони України студенти представляли 24–25 червня.

☑️ Міжнародна діяльність

КПІ розширює програми академічної мобільності разом з Польщею. Цьогоріч кількість програм зросла проти минулого року втричі.

Київська політехніка долучилася до ініціативи єднання університетів Британії та України. Між університетами відбудеться обмін інтелектуальною базою.

☑️ Благоустрій кампусу

Телекомунікаційну мережу на території кампусу далі розширюють. Нова точка доступу Wi-Fi з’явилась у 13-му гуртожитку.

Триває облаштування студмістечка. В укриттях до початку нового навчального року збільшують кількість місць.

Дата події