Протягом минулої доби Україна у важкій боротьбі відстояла усі свої стратегічно важливі позиції. В нічний час напружена ситуація виникала по периметру КПІ з боку вулиці Індустріальної та проспекту Перемоги. Університетські служби у тісній взаємодії з місцевою владою та органами територіальної самооборони в повній мірі забезпечували умови життєдіяльності КПІ відповідно до правил цивільного захисту населення.

Зокрема:

1. Усі навчальні корпуси та гуртожитки перебували під цілодобовою охороною Департаменту безпеки, який працював в посиленому режимі. За результатами перемовин з Національною поліцією, Нацгвардією і представниками територіальної оборони м. Києва та іншими представниками відповідних органів, для організації патрулювання та забезпечення спокою на тиреторії університету та студмістечка було виділено 14 осіб та один автопатруль. Силами цих підрозділів було затримано 3-ох осіб за спроби вчинити мародерство;

2. Була чітко налагоджена робота студмістечка. Перепускний режим до гуртожитків та навчальних корпусів забезпечувався виключно для працівників, студентів і їх найближчих родичів (за умови пред‘явлення документів про особу). Була створена оперативна група з питань діяльності студмістечка. Нею зроблено обхід гуртожитків, призначено відповідальних з числа студентів, налагоджено зв'язок. Це дозволило організувати усю необхідну роботу в гуртожитках в умовах нестачі або відсутності персоналу.

3. Була організована робота наявних в університеті сховищ та укриттів. Студенти і співробітники університету та мешканці прилеглих до КПІ будинків у повному обсязі забезпечувалися місцями в укриттях. Організовується харчування.

4. Технічні служби КПІ працювали у штатному режимі. На території університету та студмістечка було повторно перевірено системи пожежотушіння, енерго та теплозабезпечення, зв‘язку (ситуація стабільна, інженерні мережі та Інтернет працюють), перевірено роботу резервних ліній та систем.

5. Відповідно до вимог КМДА у нічний час було повністю відключено вуличне освітлення по території Університету. Перевірено функціонування протипожежної безпеки та системи оповіщення.

Дякуємо усім за злагоджену командну роботу у цей важкий час!

З повагою М. Згуровський

Слідкуйте за повідомленнями в телеграм-каналі «Ректорат» (https://t.me/rektoratkpi)

Дата події