Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського має широкі міжнародні зв'язки, зокрема з Південно-Африканською Республікою. Одним із перспективних напрямів розвитку відносин між Київською політехнікою та університетами й підприємствами ПАР, як не дивно, є регбі. Регбі в Південній Африці є національним видом спорту. Овальним м'ячем  грають у дитячих садочках, школах , коледжах, університетах. Збірна команда країни є однією з найсильніших на планеті та володарем Кубка світу.

25–26 травня посольство ПАР в Україні проводило в м. Києві міжнародний юнацький турнір "Кубок Посла ПАР в Україні з регбі".  На ці представницькі змагання була запрошена і команда юнаків віком до 13 років клубу регбі "Політехнік" нашого університету.

Під керівництвом викладача кафедри спортивного вдосконалення кандидата педагогічних наук Олександра Сергійовича Сабірова та директора клубу майстра спорту України Анатолія Григоровича Козенка регбісти-політехніки вибороли почесне друге місце.

 Посол ПАР в Україні Крістіан Бассон вручив капітану команди Кубок, срібні медалі та дипломи. А регбісти команди Ілля Полонський та Максим Авраменко були визнані кращими гравцями турніру і нагороджені спеціальними призами від посольства.

 Приємно, що навіть юні спортсмени-регбісти докладають зусиль і підтверджують, що КПІ  ім. Ігоря Сікорського є лідером не тільки в освіті й науці, а також і у спорті.

Леонід Дейнеко, член президії  КР "Політехнік"
на фото: Команда юнаків клубу регбі Політехнік

Дата події