У травні відбувся черговий триденний семінар Секції вихованців КПІ у Польщі, організований її керівником Янушем Фуксою – випускником Київської політехніки 1959 р., Почесним доктором КПІ ім. Ігоря Сікорського. Сьогодні польські випускники Київської політехніки – люди різних професій, які дбайливо бережуть свої спогади й традиції, не минає їх любов до альма-матер, що поєднує стільки поколінь.

Та майбутнє належить нинішньому поколінню. І не випадковим було рішення запросити на семінар студента ММІ Віталія Бойка, який навчається за програмою подвійного диплома Київської та Познанської політехнік. Студенти, які отримали цю можливість, навчаються одночасно в двох університетах і захищати свої дипломні проекти будуть і в Києві, і в Познані. Їхні дипломи визнаватимуться в обох країнах, що накладає відповідальність як на університети, так і на учасників цієї програми – студентів Віталія Бойка, Вiктора Рубашевського, Богдана Тiтаренка, Михайла Євтушенка та Леонiда Яшкiна.

На семінарі Віталій розповів про сучасне життя студентів Київської політехніки, поділився враженнями від навчання за програмою подвійного диплома. Численні запитання свідчили про інтерес польських випускників до альма-матер та про нові можливості в розвитку українсько-польських відносин.

Зустріч у форматі "Зв'язок Політехнік, зв'язок поколінь" – це передача у спадок багаторічних традицій польських випускників Київської політехніки молодій генерації, приклад польсько-української співпраці, яка поглиблюється та знаходить нові форми.

Польські випускники КПІ побажали Віталію та його друзям, які зараз навчаються за програмою подвійного диплома в Познанському університеті технологій, наполегливості в навчанні та майбутніх успіхів.

Інф. Секції вихованців КПІ у Польщі

Дата події