Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», Публічне акціонерне товариство «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» і Науковий парк «Київська політехніка» спільно розвиватимуть нові технології та розроблятимуть новий транспорт. Угоду про це вони уклали 20 квітня.
Свої підписи під документом поставили: від імені КПІ ім. Ігоря Сікорського – ректор академік НАН України Михайло Згуровський, від «Богдан Моторс» – Генеральний директор Віталій Старосуд, від НП «Київська політехніка» – Генеральний директор Володимир Гнат.

Участь у церемонії підписання взяли проректор з наукової роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Ільченко, заступник проректора з наукової роботи Юрій Сидоренко, представники компанії «Богдан Моторс», факультетів і кафедр університету та інші.

Учасники угоди домовилися спільно реалізувати низку інноваційних проектів у галузі високих технологій, впровадженні нових високоефективних форм організації виробництва та реалізації наукомісткої конкурентоспроможної продукції на внутрішньому та зовнішніх ринках. Науковці та виробничники також об'єднають зусилля для пошуку інвестицій для виконання цих завдань.

Завдяки підписанню угоди студенти КПІ отримують змогу проходити виробничу практику на підприємствах «Богдан Моторс». У свою чергу, представники університету допомагатимуть корпорації організовувати науково-дослідні роботи, освоювати сучасні українські та іноземні технології, проводити їхній аудит і сертифікацію, заходи зі стандартизації, виробничу апробацію, братимуть участь у дослідженнях тощо.

«Ми маємо на меті створити спільні творчі групи науковців, конструкторів, технологів і спільно вирішувати важливі проблеми інноваційного розвитку та модернізації машинобудування України. Час не стоїть на місті. І «Богдан» як інноваційний відповідальний виробник має на меті слідувати всім технологічним тенденціям. Об’єднавши виробничі потужності та кращу наукову думку країни, ми зможемо вивести виробництво транспорту на якісно новий рівень», – сказав Генеральний директор ПАТ «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс» Віталій Старосуд.

Співпраця з такою потужною корпорацією є також дуже корисною для університету. Адже над питаннями розвитку транспорту в КПІ традиційно працює ціла низка факультетів і кафедр. Зокрема, багато з завдань, які вирішують науковці університету, лежать у площині державної програми розробки і виробництва українських електроавтобусів та розбудови необхідної інфраструктури у сфері науково-технічної та інноваційної діяльності щодо розробки і модернізації електродвигунів та електроприводів, акумуляторних батарей, зарядних станцій, матеріалів для кузовів тощо, а також підготовки кваліфікованих фахівців з розвитку технологій та інфраструктури для виробництва та експлуатації транспортних засобів, які відповідатимуть європейським стандартам безпеки та екологічності. Тож угода з компанією «Богдан Моторс», співробітники якої мають величезний досвід у виробництві автотранспортних засобів усіх типів, забезпечить підвищення ефективності розробок і поліпшить якість підготовки інженерів для галузі.

Дата події