23 січня на засіданні Наглядової Ради ДК "Укроборонпром" ректора Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" Михайла Згуровського обрано Головою Наглядової ради.

Заступником Голови обрано генерал-лейтенанта Ярослава Скалько, екс-головнокомандувача Військово-повітряних сил України.

Водночас, Наглядова рада закликала Кабінет Міністрів України якомога швидше призначити ще двох членів Наглядової ради, які мають бути іноземними фахівцями світового рівня із міжнародним військовим і управлінським досвідом. При цьому, один з цих іноземних фахівців має зайняти посаду другого заступника Голови.

Наглядова рада також заслухала та схвалила звіт Генерального директора Романа Романова за поточний період і подякувала за високий рівень організації виконаної роботи та досягнуті результати.

Наглядова рада є вищим органом управління "Укроборонпрому", до її повноважень входить затвердження стратегії розвитку і напрямів діяльності Концерну, здійснення контролю за виконанням Концерном та його учасниками покладених на них завдань у сфері оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва, затвердження напрямів діяльності Концерну, визначення інвестиційної політики.

Окрім того, Наглядова рада здійснює контроль за ефективним використанням і збереженням об’єктів державної власності, переданих в управління Концерну, провадження фінансово-господарської діяльності Концерну та виконує інші задачі у відповідності до Статуту "Укроборонпрому".

Інф. ДК «Укроборонпром»

Дата події