1 грудня в КПІ імені Ігоря Сікорського стартував XVI Всеукраїнський студентський турнір фізиків.

Це командне змагання серед студентів вищих навчальних закладів, яке полягає у розв’язанні дослідницьких задач та захисті своїх розв’язків у науковій полеміці. Щороку оргкомітет турніру публікує список з 17 дослідницьких фізичних задач і команди студентів упродовж кількох місяців намагаються їх розв’язати. Робота над задачами здебільшого не обмежується суто теоретичними розрахунками, а вимагає проведення експериментів, аналізу літератури тощо. На турнір команди приїздять з готовими рішеннями і представляють їх розв’язки у форматі фізбоїв. Під час фізбою кожна команда послідовно виступає в ролі доповідача, опонента та рецензента. Проводяться змагання з 2001 року. З 2005 року в них почали брати участь представники іноземних університетів, отож у 2009 році на їх основі було започатковано Міжнародний турнір фізиків. Нині Всеукраїнський студентський турнір фізиків має статус Національного етапу Міжнародного турніру .

Турнір проходитиме в п’ять турів. Цього року в них візьмуть участь 15 команд із різних вишів Києва, Львова, Харкова та Сум.

Фінал турніру 5 грудня. Церемонія підбиття підсумків і нагородження переможців турніру відбудуться того ж дня у Великій фізичній аудиторії КПІ імені Ігоря Сікорського. Початок о 16-30.

На фото: капітани команд перед жеребкуванням

Дата події