20 квітня в Центрі інноваційного підприємництва КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся черговий випуск Стартап школи «Sikorsky Challenge». До цієї події було приурочено й презентацію Доктрини збалансованого розвитку України «Україна 2030», з якою виступив народний депутат України, депутат відомий політик і бізнесмен Сергій Тарута.

«Ми проводимо вже п’ятий випуск молодих підприємців-інноваторів. Це сорок п’ять винахідників і дослідників, які пройшли навчання в Стартап Школі й сьогодні презентуватимуть власні проекти. Всього ж за три роки діяльності Стартап Школи вона підготувала понад п’ятьсот стартаперів. Деякі їхні стартапи вже пішли в світ і є дуже успішними. Ми бачимо, що готуючи підприємців, які сприятимуть розвитку високотехнологічної економіки України, ми рухаємося правильним шляхом, – наголосив, вітаючи учасників заходу, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський. – А ще, Сергій Олексійович Тарута погодився сьогодні в рамках випуску нашої Стартап Школи презентувати Доктрину збалансованого розвитку України. Ми вважаємо, що ці дві події щільно пов’язані, адже ми знаємо, що Доктрина, яку Сергій Тарута розробив зі своєю командою, зорієнтована саме на високотехнологічний розвиток України. І робота Стартап Школи відповідає духу цього документу».

Тож робота розпочалася з виступу Сергія Тарути про основні положення Доктрини збалансованого розвитку України «Україна 2030». Амбітною метою, яку ставлять перед країною її розробники, є входження до тридцятки найрозвиненіших держав світу. Для цього потрібно змінити парадигму діяльності держави, переорієнтувавши її на стимулювання розвитку внутрішнього ринку. При цьому головним чинником і каталізатором економічного розвитку країни має стати людський капітал. Відтак ключовою ідеєю документу є орієнтація на розвиток людини. «Людський капітал є головною цінністю країни!», – наголосив Сергій Тарута.

Презентації-пітчі стартап-проектів випускників Стартап Школи «Sikorsky Challenge» стали яскравою ілюстрацією положень Доктрини щодо головного чинника розвитку країни – освіченої та креативної людини. На відміну від попередніх років, цього року свої проекти представили не лише кияни, але й випускники Стартап Шкіл, які нещодавно були відкриті у Маріуполі та Вінниці. Тож усього було представлено 10 проектів – шість від киян, і по два від маріупольців і вінничан.

А увінчала захід церемонія вручення випускникам сертифікатів про закінчення Стартап Школи та традиційних «шляп Сікорського» і спільним фото біля пам’ятника великому інноватору ХХ століття, ім’я якого носить не лише Стартап Школа, але й весь університет.

На фото: Михайло Згуровський вітає випускників Стартап Школи та учасників презентації Доктрини збалансованого розвитку України «Україна 2030»

Дата події