29 січня завсідники парку КПІ ім. Ігоря Сікорського на деякий час перетворилися на вболівальників, а деякі з них – і на учасників змагань з лижного спорту. Цього дня тут пройшли перегони прихильників лижного спорту за Кубок Дипломатичних місій з бігових лиж.

Організаторами виступили громадська організація «Український гірськолижний клуб» і посольства Швейцарії, Австрії, Норвегії та Швеції за підтримки однієї з найбільших в Європі компаній з виробництва лиж і спортивного спорядження «Fischer».

Такі змагання відбулися в Києві вже втретє. Серед тих, хто щороку виходить на старт, – дипломати, співробітники міжнародних компаній, представники українського бізнесу, державних установ, засобів масової інформації, індивідуальні учасники. Регламент змагань є надзвичайно демократичним, отож участь у перегонах беруть як дорослі, так і діти.

Важливим є соціальний аспект турніру: цього року понад 10 тисяч гривень, отриманих як внески учасників, спрямовуються на допомогу дітям, що борються з лейкозом і аутизмом. Ба більше, на лижню вийшла й команда громадського руху FightForRight – діти і дорослі з проблемами зору. Вони гідно пройшли всю дистанцію для аматорів у 1,5 кілометрів і викликали у глядачів справжній захват.

Усього ж у перегонах взяли участь 20 команд: посольств Канади, Швеції, США, України, Узбекистану, Естонії, Швейцарії, Італії, Норвегії, бізнесових структур і громадських організацій. В індивідуальному заліку на лижню вийшли понад 120 аматорів зимового спорту. Наймолодшому учасникові було 7 років, найстаршому – 79!

Перше місце в командній естафеті здобула команда Team Sweden (Швеція), друге – представники посольства Канади, третє – команда Baker McKenzie (Україна).

Серед команд, до складу якої входили діти, переможцем стала команда ГО «Український Гірськолижний Клуб», друге місце обійняла команда A Team (США), третє – представники компанії «FischerУкраїна».
Учасники, які змагалися в індивідуальними заліку, нагороджувалися відповідно до їхніх вікових категорій.

Комплекти нагород розіграли також окремо чоловіки, жінки, аматори і спортсмени. Для когось ці медалі стали першими в житті, для інших – підтвердженням їхніх вмінь і спортивних кондицій. Утім навіть ті, хто на цей раз трохи не дотягнув до призових місць, а також численні глядачі залишилися надзвичайно задоволеними від цікаво і з користю проведених в університетському парку годин.

На фото: старт командної естафети

Дата події