Кафедра математичного аналізу та теорії ймовірностей має давні наукові зв'язки з провідними університетами світу. Спільні наукові дослідження ведуться з Університетом Cergy Pontoise (м. Париж, Франція), Інститутом теорії чисел та теорії ймовірностей (м. Ульм, Німеччина), Інститутом математичної статистики та страхової науки (м. Берн, Швейцарія). Результатом цієї плідної співпраці стали публікації близько 20 статей у фахових міжнародних виданнях, проведення українсько-французького наукового семінару "Сучасні математичні питання фінансових ринків" (2012 р.) та українсько-німецького наукового семінару "Емпірична повна збіжність та інші нові граничні теореми теорії ймовірностей" (2013 р.).

Співпраця із закордонними фахівцями постійно розширюється як географічно, так і тематично. Наприкінці травня 2015 року на кафедрі було проведено дводенний цикл лекцій у рамках нової навчальної спеціалізації "Страхова та фінансова математика".

Дві лекції цього циклу прочитали провідні закордонні науковці з Австралії та США: І.Б. Генінсон (головний аналітик, IBS Capital, Сидней, Австралія) та В.І. Колчинський (професор, Georgia Tech, Атланта, США). У доповідях було розглянуто сучасний стан та методи аналізу фінансових систем на прикладах австралійського та американського фінансових ринків, проблеми та виклики, з якими зіштовхуються фахівці цієї галузі. Було розглянуто важливі інструменти роботи банків та підприємств експортерів, їх особливості та ризики використання.

Після доповідей відбулися жваві дискусії. Було висловлено інтерес до співпраці з українськими колегами та конкретні пропозиції стосовно допомоги у становленні нової спеціалізації. Відзначалося, що у цей непростий для нашої країни момент в усьому світі відчувається солідарність з Україною. Закордонні колеги згодні підтримати прагнення науковців та викладачів НТУУ "КПІ" навчати українських студентів сучасних методів та наук.

І.В.Орловський, доцент кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей

Дата події