Участь в інтелектуальних іграх – справа почесна. Однак ще більшої поваги заслуговують ті, хто організовують та проводять такі змагання. Тож 15 грудня 2010 р. у морозний зимовий вечір відбувся чемпіонат НТУУ «КПІ» з гри «Що? Де? Коли?» під егідою профкому студентів нашого університету.

Коли кілька місяців тому студент ФЕА Ярослав Добросинець звернувся до профкому з пропозицією про проведення такого заходу, голова профкому А.Гаврушкевич та його заступник Ю.Веремійчук з радістю сприйняли ідею.

Тож, коли настав час проведення інтелектуальної гри, у читальному залі №12 науково-технічної бібліотеки зібралось 17 команд, щоб поборотися за звання найрозумнішого в КПІ – це “TOP 7”, “Just for lulz”, “Тандем інженерів”, “Я и моя молодая команда”, “QWERTY”, “Сферический конь в вакууме”, “ТВ и никто другой”, “Memento mori”, “Тушканчики”, “Фундук-арахис”, “ФБТ ІХ”, “Автоответчики”, “Правада”, “Релейные полузащитники”, “Lingvo X3”, “Червоні яблучка”, “Хто всі ці люди?”. Учасникам довелося відповісти на 36 питань, які інколи були між собою пов’язані: попереднє питання у своєму тексті могло містити відповідь на наступне, тож давали можливість командам заробити бали також завдяки уважності та спостережливості.

У результаті трьохгодинного дійства було визначено переможців. Відкриємо секрет, що авторка цієї замітки грала за команду переможців чемпіонату, тож з надзвичайною гордістю я друкую наступні слова: переможцем чемпіонату НТУУ «КПІ» з гри «Що? Де? Коли?» за версією профкому студентів та аспірантів стала команда «Червоні яблучка» у складі: капітан Євгеній Гурт (ФПМ), Олег Олійник (ФІОТ), Сергій Гаврилов (ФПМ), Михайло Козік (ФПМ) та Валерія Добривечір (ВПІ).

Друге місце посіла команда “Хто всі ці люди?” з ФАКСу у складі Дмитра Мішкіна, Іллі Кривохатька, Олександри Молодчик, Вадима Стасюка. Третє місце здобула команда “Lingvo ХЗ”, яка грала у складі лише з трьох (!) осіб – Єгор Зацепін (ФІОТ), Катерина Довгань (ФТІ), Анна Пишняк (ФБТ).

Від імені всіх команд хотілося б подякувати профкому студентів та аспірантів, ідейному натхненнику Ярославу Добросинцю, ведучим Сергію Яковлєву та Анастасії Русовій за проведення гри. На овації заслуговують усі команди, що взяли участь у чемпіонаті та перетворили його на справжнє свято інтелекту.

Валерія Добривечір

Дата події