З 29 липня по 6 серпня 2010 року група співробітників нашого університету на чолі з директором Центру суперкомп’ютерних досліджень НТУУ “КПІ” С.Г.Стіренком та директором Українсько-корейського навчального центру інформаційних технологій в НТУУ “КПІ” Т.В.Ковалюк пройшли стажування за програмою підвищення кваліфікації Korea Overseas Advanced Learning Program (KOALP) у місті Сеулі (Республіка Корея) на тему “Establishment of ICT Training Center Course”. Навчання проходило за фінансової підтримки компаній – Korea Communications Commission (KCC) та Korea Internet & Security Agency (KISA). У програмі стажування взяли участь представники інших країн СНД.

Програма стажування передбачала знайомство з корейською програмою електронної освіти (E-learning program), яка розроблена і використовується в Інституті розвитку людських ресурсів (Human Resources Development Institute) – структурному підрозділі Корейського університету технологій та освіти (Korea University of Technology and Education), місто Чеонан; моделями сервісу та інфраструктури міста майбутнього (u-City); корейським досвідом створення ICT програм навчання фахівців різних спеціальностей; сьогоденням та майбутнім корейської системи електронного уряду країни (E-Government); створеною мережею та першими результатами роботи центрів з ICT підготовки в CIS країнах (Україні, Казахстані, Іраку, Гватемалі та ін.).

Окремий день був присвячений доповідям представників делегацій усіх країн-учасниць про стан розвитку ICT навчання у своїй країні, яку від України зробив С.Г.Стіренко.

Кожний теоретичний аспект тренінг-курсу був підкріплений практичними прикладами, з якими учасники стажування мали можливість ознайомитись під час візиту до Центру інформаційних систем (Information network Village), що розташований у місті Ічіон, та Сеульського дата-центру (Seoul Data Center).

Крім цікавих лекцій та практичних занять, слід відмітити насичену культурну програму. Учасники стажування відвідали Парк технологій майбутнього (Ubi Park), Льодову галерею (Ice Gallery), Музей-майстерню традиційної корейської кераміки, де бажаючі могли виготовити та розписати глиняні чашки та глечики. Родзинкою культурної програми стало відвідування музичного спектаклю національного корейського театру.

На завершення учасники отримали з рук голови компанії Korea Communications Commission пана Choi See Joong відповідні свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Ю.Сидоренко, доцент ММІ, к.т.н.

Дата події