Кульман, Ватман, Силует та інші, що стали повсякденними словами

Далеко не кожний замислюється над походженням деяких слів, які багато з нас вимовляють, бачать або чують ледве не щодня. Але ж за багатьма словами стоїть незвичайна історія. І особливо цікавими є слова, які походять від прізвищ цілком реальних людей, чиї винаходи або вчинки так вразили оточуючих, що вони стали пов'язувати з кожним із цих людей те або інше слово, що міцно закріпилося в словниковому запасі людини.

Прийом іноземних громадян до НТУУ "КПІ" у 2013 році

Завершився прийом на навчання іноземних громадян у 2013/2014 навчальному році до НТУУ "КПІ". Якщо вступ іноземців на 1-й і 5-й курси закінчився раніше, то на підготовче відділення для іноземних громадян прийом тривав фактично до кінця листопада поточного року.

Проект EMERGE в НТУУ “КПІ”

Проект EMERGE є програмою мобільності Європейського Союзу Erasmus Mundus, спрямованою на гармонізацію вищих навчальних закладів Східної та Західної Європи.

Абревіатура EMERGE розшифровується як Erasmus Mundus European Mobility with Neighbouring ReGion in the East: Ukraine, Moldova, Belarus – Еразмус Мундус Європейська Мобільність з сусіднім регіоном на сході: Україна, Молдова, Білорусь.

Міжнародна співпраця кафедри конструювання верстатів та машин

22–23 листопада 2013 р. в Гомельському державному технічному університеті (ГДТУ) ім. П.О.Сухого (Республіка Білорусь) на запрошення ректора університету С.І.Тимошина викладачі ММІ НТУУ "КПІ" провели відкриті лекції з проблем сучасного верстатобудування.

Круглий стіл, присвячений найбільшим літакам своєї епохи

12 грудня в Державному політехнічному музеї при НТУУ «КПІ» відбувся круглий стіл «Найбільші літаки своєї епохи». Він був присвячений 100-річчю першого польоту літака І.І.Сікорського «Ілля Муромець» ( 23.12.2013 ) і 25-річчю першого польоту Ан-225 «Мрія» (21.12.1988).

І етап міжнародного англомовного турніру TIMES

6 грудня 2013 року в центрі консолідації студентів НТУУ «КПІ» вперше в Україні пройшов І етап міжнародного англомовного турніру з вирішення бізнес-кейсів TIMES (Tournament in Management and Engineering Skills).