Реформа вищої освіти: погляд студентів

Представники Наукового товариства студентів та аспірантів НТУУ “КПІ” взяли участь у Всеукраїнському круглому столі “Студентський погляд на законодавчі реформи у сфері вищої освіти України”, що відбувся 14 вересня в Києві.

На засіданні Ради Євразійської асоціації університетів

23–25 вересня у столиці Республіки Білорусь м. Мінську пройшов VIII Форум  творчої та наукової інтелігенції держав-учасниць СНД «2013 год – Год экологической культуры и охраны окружающей среды в государствах-участниках СНГ».

На шляху до успіху

До нового навчального року на кафедрі наукових, аналітичних та екологічних приладів і систем (НАЕПС) ПБФ готувалися ґрунтовно ще з літа. Оскільки студенти проводять на кафедрі більшість свого часу, для їх психологічного розвантаження було розроблено спеціальний дизайн приміщень.

Туз Юліан Михайлович. Шістдесят років у КПІ

Історія Київського політехнічного – це насамперед люди, непересічні особистості, що протягом десятиріч своєю невтомною працею створювали й розбудовують неповторне середовище, яке студенти гордо іменують Планета КПІ.

Семінар з комп'ютерної та програмної інженерії ACSE'13 на ФПМ

Дев'ять років тому на факультеті прикладної математики вперше пройшов семінар-тренінг з прикладних задач комп'ютерної та програмної інженерії ACSE (Applications of Computer and Software Engineering). Семінар став традиційним і цього року був проведений з 17 по 20 вересня.

Гриднєв Віталій Никифорович і його науково-педагогічна школа в КПІ. До 115-річчя Київської політехніки

7 серпня виповнилося 105 років з дня народження видатного українського вченого в галузі фізичного матеріалознавства, ректора КПІ у 1952–1955 роках Віталія Никифоровича Гриднєва. У КПІ він створив власну науково-педагогічну школу.

Місто в країні Політех

Важко уявити кампус НТУУ "КПІ" без гамірливого містечка, з якого вранці вихлюпуються хвилі студентів, щоб розійтися по навчальних корпусах, а надвечір повертаються до своїх гуртожитків. За роки навчання помешкання силами пожильців набувають "домашнього" вигляду.