Професор В.А.Єрошенко: “Співпраця із закордонними партнерами дає можливість проводити дослідження на світовому рівні”

Нещодавно керівник лабораторії термомолекулярної енергетики ІЕЕ професор В.А.Єрошенко разом зі своїм аспірантом Олексієм Євтушенком побував у м. Катовіце (Польща).

Миколай Коперник та Ісаак Ньютон у Києві й Україні

Не поспішайте шукати в Інтернеті інформацію про те, коли ж ці великі вчені відвідували Київ чи Україну… На жаль, жоден з них не бував у нас. Мова про інше: як і коли про вчення Коперника та теорії Ньютона дізналися в Києві та в Україні, як їх пам’ятають та вшановують у нас сьогодні.

Шевченківські читання в КПІ

Щороку у перші дні весни колектив кафедри української мови, літератури та культури факультету лінгвістики проводить заходи, присвячені Т.Г. Шевченку. Тож і цього року 13 березня відбулася студентська науково-практична конференція «Шевченківські читання».

Кондратюк Вадим Анатолійович. Справжній КПІшник

Теплоенергетичний факультет НТУУ "КПІ" відомий в Україні та за її межами. Тут готують фахівців для сучасних галузей науки, причому настільки різнопланових, що іноді дивуєшся розмаїттю спеціальностей, за якими навчаються студенти ТЕФ.

Інші діти

У нашій газеті я неодноразово публікував замітки, присвячені успіхам наших студентів і ліцеїстів. Хочу цього разу поділитися з читачами думками стосовно моїх робіт, представлених на фотовиставці «Таланти КПІ – 2013».

Візит до НТУУ «КПІ» голови Міжнародного форуму «Наука і технології в суспільстві» Кодзі Омі

28 березня НТУУ «КПІ» відвідали засновник і голова Міжнародного форуму «Наука і технології в суспільстві» («Science and Technology in Society forum», або, скорочено, «STS forum») Кодзі Омі та Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Саката Тоічі.

Угода з Центрально-Європейським університетом м.Скалиця

22 березня НТУУ «КПІ» відвідала делегація Центрально-Європейського університету м.Скалиця та університету м.Кошице (Словацька Республіка) у складі ректора Центрально-Європейського університету м.Скалиця Хейди Шварцзової, директора освітнього центру університету м.Кошице Татіани Вархолової та представника університету м.Кошице Михаіла Вархола.

Круглий стіл у Державному політехнічному музеї при НТУУ «КПІ»

21 березня в Державному політехнічному музеї при НТУУ «КПІ» відбулося засідання круглого столу з циклу «Видатні вчені світу». Воно було присвячене 540-літтю від дня народження польського астронома Миколая Коперника, 370-літтю від дня народження Ісаака Ньютона і 150-літтю від дня народження першого президента Української академії наук, одного з найвизначніших вітчизняних учених ХХ століття Володимира Вернадського.