Цікава виставка живопису Ірини Анатоліївни Шеховцової і її учнів

Десятого вересня у картинній галереї НТУУ «КПІ» ім. Григорія Синиці відбулося урочисте відкриття першої персональної виставки живописних творів Ірини Анатоліївни Шеховцової і її учнів з художньої студії «Інновація» ФММ. Усього представлено 30 робіт І.А.Шеховцової та 7 робіт учасників студії.

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек [110-річчя університетської бібліотеки]

Десятиріччя святкування Всеукраїнського дня бібліотек цього року збіглося зі 110-річчям нашого університету і його науково-технічної бібліотеки ім. Г.І.Денисенка. Бібліотека разом із колективом університету пройшла довгий шлях свого розвитку. І як університет, стала однією з кращих вузівських бібліотек України та Європи.

Бібліотека – не тільки неодмінний атрибут будь-якого навчального закладу, але й одне з найцінніших надбань нашої цивілізації. В останнє десятиріччя бібліотеки у своїй діяльності не залишаються осторонь новітніх технологій, органічно поєднуючи традиції та інновації.

Олексій Косогін – лауреат Премії Президента

Знайомтесь – молоде обличчя Київської політехніки Олексій Косогін, асистент кафедри технології електрохімічних виробництв ХТФ. Він вихованець нашого університету, працює над розробкою електрохімічних сенсорів для екологічного моніторингу повітря робочої зони.

НДЧ інформує: Роботи за грантами успішно виконано

Департаментом науки та інноватики підведено підсумки виконання науково-дослідних робіт – переможців IV конкурсу на одержання фінансової підтримки студентів і аспірантів НТУУ “КПІ” у 2007/2008 н. р. Усього виконувалось 15 НДР, у яких взяли участь 12 аспірантів, 15 магістрантів і 14 бакалаврів із 10 структурних підрозділів університету. Науково-дослідні роботи виконувалися за напрямами діяльності Наукового парку “Київська політехніка”, цільових науково-технічних програм університету, технічних, природничих та гуманітарних наук.

Співпраця з «Укртелекомом»

Наприкінці 2004 року на базі Центру післядипломної освіти (ЦПО) ВАТ «Укртелеком» було створено філію кафедри міжнародної економіки. Спільними зусиллями з ЦПО на філії організовано процес навчання за програмою МВА (Master of Business Administration).

Студентська практика у Дрездені [програма подвійного диплома НТУУ “КПІ” та ТУ м. Дрезден]

Початок літа… Початок сесії... П’ятнадцятеро з нас, студентів факультету електроніки (ФЕЛ), нарешті склавши достроково іспити, захистивши дипломи і владнавши всі справи з навчанням, вирушаємо на практику в мальовниче місто на сході Німеччини – Дрезден. Ця практика стала першою у започаткованій цього року програмі подвійного диплома НТУУ “КПІ” та Технічного університету (ТУ) м. Дрезден.

Пам’яті Х. Герольда

12 серпня 2008 р. пішов з життя професор доктор Хорст Герольд, директор Інституту матеріалознавства та зварювання Магдебурзького університету ім. Отто фон Геріке, почесний доктор Національного технічного університету України «КПІ».