Славутич – місто, де хочеться жити

Представники університетів – засновників громадської організації “Центрально-Східно-Європейський університет сталого розвитку” провели установчі збори у м. Славутич, де працює філія НТУУ “КПІ” та передбачається реалізація міжуніверситетської угоди про підготовку фахівців зі сталого розвитку.

На засіданні Вченої ради: 25.06.08

25 червня відбулося останнє в 2007/2008 н.р. засідання Вченої ради. На його початку ведучій засідання ректор університету академік НАН України М.З.Згуровський тепло привітав із ювілейним днем народження зав. кафедри обчислювальної техніки, професора Г.М.Луцького.

В.П. Пушкін – переможець пісенного конкурсу

На початку червня у селищі Старі Петрівці на березі Київського моря, відбувся 2-й міжнародний фестиваль авторської пісні «Вертикаль 2008». На фестивалі с концертами виступили відомі в Україні та за її межами гурти та виконавці, зокрема гурт «Самі свої».

Ще один подарунок для дітей [допомога дітям, позбавленим батьківського піклування]

Діти – це найкраще, що в нас є. І саме ми повинні виховати їх так, щоб не було потім соромно ні за минуле, ні за майбутнє. Небагато молоді нині розуміє ці прості істини, тим більше, коли вони стосуються не власних дітей, а дітлашні з дитячих будинків.

Українсько-литовський проект в дії

Розгортається співпраця науковців ММІФ з литовським колегами в рамках Протоколу про співробітництво між НТУУ «КПІ» та Клайпедським Університетом (КУ) (Литва).

ФММ: перший захист на новоствореній спецраді

У лютому 2008 р. за ініціативою декана ФММ проф. О.А.Гавриша була створена спеціалізована вчена рада за економічним напрямом К 26.002.23 – вперше за всі часи існування університету. Голова ради – д.е.н., проф. Г.К.Яловий, заст. голови – д.т.н., проф. О.А.Гавриш, вчений секретар – к.е.н., доц.

Міжуніверситетське співробітництво у сфері сталого розвитку [26 червня 2008 м.Славутич]

Університети України, Республіки Польща, Білорусі та Росії підготували і 26 червня у м.Славутич підписали Угоду про співробітництво щодо навчання і провадження наукових досліджень у сфері сталого розвитку. НТУУ “КПІ”, Пултуська гуманітарна академія ім.О.Гейштора (Республіка Польща), міська адміністрація м.Славутич, Польська освітянська фундація “PERSPEKTIWY”, Геофізичний центр РАН, Російський державний університет ім. І.Канта, Білоруський державний університет, філія НТУУ “КПІ” в м.Славутич відтепер будуть координувати свої зусилля у справі підготовки кадрів і науки в цій важливій сфері.

Доуніверситетська підготовка – запорука успіху

Нинішній навчальний рік НТУУ «КПІ» розпочав на високій святковій ноті 110-річного ювілею від дня заснування. Відлунали вітання й урочисті марші, почалися напружені будні. Про особливості підготовки фахівців і чинник, що на неї впливають, розмовляємо з першим проректором НТУУ «КПІ» проф.