Теплоенергетичному факультету – 75!

Теплоенергетичний факультет (ТЕФ) – один з найстаріших факультетів КПІ, був заснований у 1931 р. як теплотехнічний факультет (ТТФ) Київського енергетичного інституту (КЕІ).

Підсумки зимової сесії 2006/2007 н.р.

У зимовій сесії поточного навчального року брали участь 25946 студентів, що на 3,3% більше ніж у відповідній сесії 2005/2006 н.р. Але, якщо в 2005/2006 н.р. склали сесію вчасно і в повному обсязі 17065 студентів, то в 2006/2007 н.р. – уже 17242 студенти, що на 1,0% вище попереднього року.

Підписано договір про партнерство [з Політехнічним університетом м.Турин]

13 лютого в нашому університеті перебував з візитом проректор з міжнародних зв’язків Політехнічного університету м.Турин (Італійська Республіка) Карло Нелді. Він і ректор нашого університету М.З.Згуровський підписали договір про партнерство, співробітництво та науковий обмін (на фото).

Наведення мостів між освітою, наукою і бізнесом

Таку назву має програма трансєвропейського співробітництва, затверджена Єврокомісією восени 2005 р. В її реалізації беруть участь вищі технічні навчальні заклади України, Швеції, Естонії та Нідерландів. З української сторони виконавцем програми є НТУУ “КПІ”.

Проект спрямований на три регіони – країни СНД, Китай та Латинську Америку, координатором для країн СНД виступає наш університет.

Про що розповідають українські прізвища. 21 лютого – міжнародний день рідної мови

В Україні історично й офіційно усталеним є тричленне наймування особи: прізвище, ім’я та ім’я по батькові. Кожна складова цієї назви – це не просто набір звуків, а ціла легенда про ваш рід, про ваших пращурів. Хочете переконатися? Спробуємо це довести на прикладі прізвищ.