Інноваційна стратегія України

Міжнародна науково-практична конференція “Інноваційна стратегія України в контексті європейської та євроатлантичної інтеграції” відбулася 10 листопада на базі НТУУ “КПІ”.

Організаторами заходу виступили Національний центр з питань євроатлантичної інтеграції та університет “КПІ”. Її проведення – один із кроків реалізації програми “Виконання загальнодержавних організаційних, інформаційно-аналітичних та науково-методологічних заходів Цільового плану Україна-НАТО”.

Берегти честь КПІ!

У 24 числі нашої газети від 29 серпня 2006 року ми розпочали друкувати матеріали під рубрикою “Берегти честь КПІ”. Перший матеріал, поданий у цьому числі газети, був присвячений таким ганебним явищам, як корупція та хабарництво в системі вищої освіти і, зокрема, в НТУУ “КПІ”.

Парламентські слухання про вступ України до СОТ [Виступ ректора НТУУ “КПІ” М.З. Згуровського]

Парламентські слухання на тему “Cтан підготовки до вступу України до Світової організації торгівлі: проблеми і перспективи” відбулися 1 листопада 2006 р. Їх організатором виступив Комітет Верховної Ради України з питань економічної політики.

Осташ Вікторія - “Візії”

Літературна сторінка присвячена молодій письменниці Вікторії Осташ, випускниці ВПІ НТУУ “КПІ” кафедри видавничої справи та редагування, де вона сьогодні працює викладачем.

Чи потрiбна хiмiя iнженеру-енергетику?

Навколишній світ – це світ хімічних речовин і їх постійних перетворень. Більшість процесів на землі є хімічними або супроводжуються хімічними процесами. Можна сказати, що наша Земля – це гігантський хімічний реактор, який не зупиняється ні на мить. Така реальність. І людська цивілізація, яка виникла, існує і буде існувати всередині цього “реактора”, має якомога більш гармонійно вписатися в ці процеси перетворення речовин.

Видатний англійський астроном Галлей (до 350-річчя від дня народження)

Відомий англійський астроном, математик, геофізик, військовий інженер, близький друг Ньютона – Едмунд Галлей (точніше Халлі – Halley) народився 29 жовтня 1656 року в місті Хаггерстоні (поблизу Лондона) в сім’ї заможного миловара. Уже в школі він звернув на себе увагу видатними здібностями. Ще 16-річним школярем Галлей побудував свій перший сонячний годинник, потім виявив зміни варіації магнітної стрілки, а в 19-річному віці запропонував покращений спосіб визначення елементів планетних орбіт.