Зацiкавленiсть у навчаннi - запорука майбутнiх наукових досягнень молодi

З головою Наукового товариства студентів та аспірантів НТУУ «КПІ» (НТСА) – студентом четвертого курсу ІПСА Олексієм Пасічним зустрілася наш кореспондент.

– Скільки часу Ви обіймаєте посаду голови Наукового товариства?

Студенти з особливими потребами

За статистикою, з 2,5 мільйонів студентів вітчизняних навчальних закладів I-IV рівнів акредитації – 8 тисяч складають люди з особливими потребами (інваліди). Свого часу радянська система діяла за принципом: здоровий – учись, працюй, хворий – сиди і не висовуйся.

Пiвфiнал КВК

11 квітня в ЦКМ НТУУ “КПІ” пройшов півфінал XVII сезону Ліги КВК. За три путівки до фіналу боролося 5 команд, які глядачі (їх, до речі, було дуже багато) вже добре знають.

Прокоф’єва Галина Миколаївна. Завдання виконали з честю

“Галино Миколаївно, машина прибуде о 17-й. Постарайтесь встигнути приготувати миючі композиції для Чорнобильської АЕС” – пролунали по телефону слова секретаря партійного комітету КПІ М.К. Родіонова 15 травня 1986 р. о 12-й годині. А потім ректор КПІ Г.І.

Вчені КПІ врятували місто і заощадили кошти

У перший же день аварії, коли скупа на правду інформація з грифом “цілком таємно” ще тільки надходила у найвищі інстанції, а обмежене коло вчених лише прогнозували можливі наслідки катастрофи, з духмяним теплим вітерцем з Полісся та багатоводною течією Славутича на місто насувалась підступна загр