Кирпичов Віктор Львович. Вчений, педагог, організатор вищої технічної освіти

Народився В.Л. Кирпичов 1845 року в Петербурзі в сім'ї викладача математики військового училища. Закінчив Полоцький кадетський корпус, потім Михайлівське артилерійське училище, два роки служив у Кронштадтській фортечній артилерії.

Стипендіати Президента України 2005

Найсумлінніші й найактивніші студенти, як правило, отримують матеріальну винагороду за свою працю. Нині в НТУУ “КПІ” запроваджено чимало іменних стипендій, але найвищою і за статусом, і за сумою є стипендія Президента України. У поточному семестрі її отримають шестеро відмінників.

Ласпi

Майже на крайньому півдні Кримського півострова є райський куточок, прихований від цікавих людських очей, які прагнуть відпочинку, – це Ласпі. “Що ж таке Ласпі?“ – запитаєте ви.

Зорієнтуймося! [Спортивне орієнтування]

Спортивне орієнтування – чудовий вид спорту для тих, хто полюбляє поєднувати розумову діяльність і м'язові навантаження. Але, крім цього – це ще й нагода вивчати географію.

Сучасний стан та напрями розвитку зварювальної науки і техніки

10 жовтня 2005 року в залі засідань Вченої ради НТУУ “КПІ” відбулася конференція студентів, викладачів та співробітників зварювального факультету на знак ушанування пам'яті свого колишнього декана, незабутнього педагога і керівника професора Анатолія Матвійовича Сливінського.

Письменник А.Курков: хом'ячки та література

Зустріч студентів-політехніків з відомим українським письменником, членом творчих спілок України, членом Європейської кіноакадемії та англійського П E Н-клубу Андрієм Курковим відбулася 29 вересня в залі засідань Вченої ради університету.

Обговорено проблеми китайських студентів

У нашому університеті навчається близько 650 студентів з Китайської Народної Республіки. Це одне з найбільших іноземних земляцтв у КПІ. Китайці тісно спілкуються одне з одним, утворивши не лише земляцтво, але й Китайську студентську раду.

Служба енергоменеджменту: завдання i першi результати

У нашому університеті створена і проходить період становлення служба енергоменеджменту. Мета створення, завдання і діяльність служби визначені в “Положенні про службу енергоменеджменту НТУУ “КПІ”, затвердженому наказом ректора № 2-70 від 15.06.2004 р.