На засіданнях Вченої та адміністративної рад: 03.10.2005

На початку засідання Вченої ради, що відбулося 3 жовтня, ректор університету академік НАН України М.З.Згуровський від імені присутніх з ювілейними днями народження тепло привітав професорів О.А.Крупу та М.І.Бобиря.

Системний аналiз розвивати молодим

Знайомтесь: Наташа Кузнєцова – студентка п'ятого курсу ІПСА. За успіхи в навчанні, науковий пошук та активну життєву позицію її удостоєно стипендії Верховної Ради України.

Вивчаємо політологію по-новому

“Політика – брудна справа”. Цю сентенцію чули всі; дехто її підтримує, хтось не погоджується, а студенти НТУУ “КПІ”, вивчаючи дисципліну політологію, формують власну думку про політику. Політологія відноситься до гуманітарних наук і є обов'язковою для вивчення протягом семестру на всіх факультетах нашого вузу. Про те, як урізноманітнити і зробити цікавою пару, а студентів долучити до дискусії та зацікавити предметом, нам розповів доцент кафедри політології, соціології й соціальної роботи на факультеті соціології Меньшиков Леонід Васильович.

Політ фантазії у “Крилах”

Уже втретє політ письменницької фантазії політехніків втілився в художню форму на сторінках літературно-художнього альманаху із символічною назвою “Крила”. Усі, хто навчається, працює чи був випускником КПІ, може зробити пробу пера в цьому виданні.

Шляхи пiдвищення творчої компоненти в навчальному процесі

Серед головних завдань програми підвищення якості освіти в НТУУ “КПІ”, проголошеної 29 серпня цього року на загальних зборах викладачів ректором університету проф. М.З.Згуровським, є завдання переходу від “репродуктивного” навчання до “креативного”, тобто творчого.

Якість освіти – крок до європейської інтеграції

Забезпечення якості освіти є однією з головних умов, мобільності, сумісності та привабливості системи вищої освіти будь-якої країни, головною складовою престижу вищого навчального закладу (ВНЗ). Сприяння європейському співробітництву в забезпеченні якості освіти – це вимога Болонського процесу, а принцип інституційної автономії передбачає, що основна відповідальність за забезпечення якості лежить на ВНЗ.