Стипендiати ректора 2005

Представляємо відмінників-політехніків, удостоєних за сумлінне навчання, науковий пошук і активну участь у громадському житті стипендії ректора університету.

Змагання “Богатир КПI – 2005”

Уперше в НТУУ “КПІ” 24 вересня пройшли змагання “Богатир КПІ-2005”. У поєдинку силачів взяли участь шестеро богатирів: Костянтин Бабаскін (ФЕА), Сергій Муковоз (ФІОТ), Олександр Павленко (ФЕА), Євген Таранушенко (ІТС), Олександр Хомініч (ФІОТ), Віталій Чорний (ФФВС).

Співпрацюємо зі Швецією

За останні роки значно поглибились зв'язки нашого університету з вищими навчальними закладами та науковими установами Швеції: інтенсифікуються обміни фахівцями, виконуються спільні наукові проекти в різних галузях. Авторитет нашого університету в цій країні є досить високим.

Новий комплекс підручників з електроніки

Вчена рада НТУУ “КПІ” на вересневому засіданні рекомендувала на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки комплекс підручників з електроніки “Схемотехніка електронних систем”. До складу комплексу входять чотири підручники з основних дисциплін електронного напряму: аналогова, імпульсна і цифрова схемотехніка, мікропроцесори і мікроконтролери, створені авторським колективом учених-викладачів НТУУ “КПІ”, НТУ “ХПІ”, Донецького НТУ та Дніпродзержинського ДТУ. Серед авторів – проф. В.І.Бойко, проф. В.Я.Жуйков, проф. А.А.Зоря, проф. В.М.Співак.

Підсумки літньої сесії: 2004/2005 навчальний рік

Кількість студентів денної форми навчання в НТУУ “КПІ” протягом останніх трьох років залишалася практично незмінною і на початок 2004/2005 н.р. становила 37 026 осіб, серед них приблизно 15% вчаться на умовах договору або контракту.

Кадоб'янський Роман Миколайович: навчати з любов'ю

Студенти ФТІ щороку збирають щедрий урожай нагород на математичних олімпіадах різного рівня. Різні розділи вищої математики сім семестрів їм викладає доцент Роман Миколайович Кадоб'янський. Сьогодні він гість редакції.

Студентська соціальна служба: про тих, хто допомагає

Скажіть, чи багато у вас друзів? Надійних і вірних, які допоможуть у потрібну мить, навчать новому та дадуть пораду в пекучому питанні? – Правильно, таких друзів не може бути багато, більш того – справжні товариші – рідкий випадок.

Нанофізика і наноелектроніка Семінар з наноелектроніки

26–28 вересня 2005 року в нашому університеті пройшов VI Міжнародний українсько-російський семінар “Нанофізика і наноелектроніка”, організований МОН України, НАН України, Науково-виробничим концерном “Наука”, Інститутом фізики напівпровідників ім. В.Є.Лашкарьова, НТУУ “КПІ”.