18–20 травня 2018 року в готелі Рекреаційного комплексу "Мілоцин" неподалік міста Тшебніца відбувся семінар "Економічне співробітництво Польщі з Україною", організований Секцією вихованців КПІ в Польщі. Відкрив семінар голова Секції професор Януш Фукса, який привітав гостей і учасників, а потім надав слово координатору міжнародного відділу Познанської політехніки Ользі Вахріній. Вона виступила з доповіддю про співпрацю між Київською і Познанською політехніками, проілюструвавши свій виступ світлинами на екрані. Студент Віталій Бойко з Києва розповів про свій познанський період навчання, який має закінчитися магістерськими дипломами обох університетів. Голова Нижньосілезького правління Товариства співпраці Польща-Схід Анджей Мордель згадав історію руху випускників радянських вузів, яка починалася у Вроцлаві, представив роботу товариства за останні місяці і передав вихованцям КПІ добрі побажання.

Доповідь про економіку України, підготовлену за матеріалами Державної статистичної служби України, представив Зигмунт Нікодем. Він, зокрема, відзначив, що вже два роки в економіці країни відбувається помітне поліпшення. Свідчення цього – зростання валового внутрішнього продукту України, покращення результатів роботи промисловості, будівництва, транспорту і сільського господарства, а також зростання обсягів закордонної торгівлі. Януш Фукса обговорив підсумки польської торгівлі із закордоном, у тому числі економічного співробітництва з Україною, звертаючи увагу на швидке зростання торгового обороту між нашими країнами.

Після семінару відбувся XIV з'їзд вихованців Київської політехніки. Голова Секції представив звіт за чотири роки діяльності. Потім він разом з Ольгою Вахріною вручив дипломи, підписані ректором КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайлом Згуровським для 13 активних членів Секції. Також Андрію Мниху та Євгену Турику було вручено срібні почесні знаки NOT. Потім було проведено вибори правління Секції з 12 осіб. Головою знову став Януш Фукса, першим заступником – Павло Вехецький, заступниками – Сильвестер Левицький і Зигмунт Нікодем, секретарем Анджей Мних, скарбником Генрік Букальський, членами правління – Барбара Боровська-Сатлава, Веслав Казана, Іоанна Лясковська, Тадеуш Мікса, Гжегож Пастернак і Еугеніуш Турик.

Учасники отримали дві брошури з циклу "Спогади з Києва: Хроніка чверті століття – поповнення за період 2014–2018" (том XXХIII) з описом діяльності Секції та "Хроніка – поповнення за період 2014–2018" (том XXXIV) зі знімками за чотири роки.

У п'ятницю 18 травня учасники ознайомилися з чарівним куточком серед Тшебніцьких узгір'їв. У суботу після засідання поїхали поїздом до Вроцлава, де одна група відвідала Музей води "Гідрополіс", а друга провела прогулянку з Тумського острова до Ринку. Наприкінці дня випускники під час урочистої вечері згадували рідний навчальний заклад, переглядаючи на екрані сотні спільних фотографій.

Дата події