Перше в новому році засідання Вченої ради НТУУ "КПІ" відбулося 16 січня 2012 р. На початку головуючий в.о. ректора НТУУ "КПІ" проф. М.З.Згуровський привітав з ювілеями декана ММІФ проф. В.Б. Максименка і начальника відділу міжнародних проектів С.М. Шукаєва.  Атестат професора було вручено д.е.н. Л.М. Шульгіній (кафедра промислового маркетингу).

Далі відбулося урочисте вручення дипломів викладачів-дослідників, молодих викладачів-дослідників та лідерів року переможцям конкурсів у відповідних номінаціях.

Першим питанням порядку денного була доповідь проректора з наукової роботи М.Ю.Ільченка на тему "Наукова та інноваційна діяльність в дослідницькому університеті. Звіт проректора з наукової роботи за 2011 рік". Для розгляду цього питання на засідання Вченої ради були запрошені керівники наукових підрозділів та заступники деканів факультетів і директорів інститутів з наукової роботи.  М.Ю.Ільченко зробив огляд змін в нормативно-правових актах, які стосувалися наукової та інноваційної діяльності, після чого розповів про здобутки науковців та охарактеризував основні перешкоди на шляху діяльності дослідницького університету. Проректор відзначив, що вперше за останні 20 років  в університеті подолано символічний рубіж кількості щорічної підготовки та захисту кандидатських дисертацій у 100 осіб. До того ж, досягнення молодих учених відзначені грантами Президента України, Верховної ради України, НАН України.

Доповідь проректора доповнив директор з питань інтелектуальної власності Наукового парку "Київська політехніка" Я.І.Кологривов. Він розповів про основні досягнення наукового парку протягом минулого року. Низку пропозицій висловили також професори Ф.Ф. Дубровка та Є.М.Панов. Декан ІФФ П.І. Лобода виступив з доповіддю "Стан проблеми створення та застосування спрямовано армованої кераміки", в якій наголосив, що наукові розробки фахівців ІФФ сьогодні здійснюються на світовому рівні.

Загалом, діяльність департаменту науки та інноватики протягом 2011 року була схвалена Вченою радою університету одноголосно. Її учасники також окреслили  перспективи наукової діяльності на наступний рік.

А.А.Мельниченко, вчений секретар НТУУ "КПІ"