Олена Пунщикова навчається на шостому курсі ММІФ (кафедра біомедичної ін­женерії) і вже вдруге стає стипендіаткою Президента України. Олена  каже, що обирала вуз без жодних вагань, адже КПІ є найкращим університетом України не лише для неї, а й для багатьох студентів. Вибір напряму майбутньої діяльності також був для неї простим – біомедична інженерія поєднує в собі не лише медичні та інженерні питання, а й багато складних цікавих питань, таких як біосумісність, біоетич­ність, нанотехнологія в медицині, генна інженерія, космічна медицина та ін. Ця галузь, за її словами, потребує не лише досконалих знань, а й прагнення змінити та покращити світ, вдосконалити медицину, створити нові корисні медичні прилади та системи.

Дівчина активно займається наукою: за останні три роки вона опублікувала більше 10 статей у ВАКівських збірниках, взяла участь та виступила з доповідями у більш ніж 15 міжнародних конференціях (Швеція, Німеччина, Росія, Україна), працювала секретарем наукового комітету ХІІ Європейського конгресу з технологій штучного кровообігу, який проходив 2007 р. у м. Києві і був організований Фондом європейських конгресів (Нідерланди) та кафедрою біомедичної інженерії ММІФ НТУУ «КПІ». Постійно підвищує свій професійний рівень, беручи участь у школах-семінарах, одну з яких пройшла в Україні (2007 р.), чотири – в Німеччині (2008-2009 рр.)

Згадуючи студентське життя, Олена говорить, що студентські роки були й залишаються найяскравішими в її житті – за цей час вона не лише досягла успіхів у науковій роботі, а й зустріла багато цікавих людей, знайшла своїх найкращих друзів, з якими залюбки влітку ходить у туристичні походи по Україні, відвідує європейські міста.

Олена висловлює величезну вдячність своєму науковому керівникові проф. В.Б. Максименку, який завжди підтримує та спрямовує студентів не лише в науковій роботі, а й підтримує та дає корисні поради з життєвих питань. Окрему подяку вона висловлює своїй мамі, яка завжди в неї вірить, підтримує, підбадьорює і надихає, та Б.Б. Кравчуку, який допомагає і дає можливість отримувати практичні навички в електрофізіологічній лабораторії НІССХ ім.М.Амосова АМНУ, Андрію Сахненку та своїм друзям.

Її порада всім студентам – «Йти до мети і не здаватися попри що» – і справді діє, адже нещодавно Олена отримала грамоту Міністерства освіти і науки України «За відмінне навчання, активну участь у науково-дослідній роботі й громадському житті та з нагоди Дня студента», як і інші найкращі 10 студентів України.

Інф. “КП”